close search results icon

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον 72χρονο καρκινοπαθή που δεν άντεξε

Ανακοινώσεις συλλογικοτήτων. 

Ησυγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και οι συμμετέχοντες παρέμειναν στο κέντρο της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της αγανάκτησης για την τραγική ιστορία του 72χρονου αλλά και για τα ψέματα που ακούστηκαν από την πλευρά του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Την ίδια μέρα οι συγγενείς του 72χρονου διέψευσαν επανειλημμένα τις αναφορές του υπουργού για έγκαιρη παραλαβή του φαρμάκου ενώ οι συλλογικότητες που κάλεσαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφέρθηκαν εκτενώς στον ρόλο και τις πρακτικές που ακολουθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ανακοινώσεις συλλογικοτήτων:

Ομάδα για την Άλλη Υγεία
Συντονιστικό Ηρακλείου για την Υγεία

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ο Γ.Τ., καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο οδηγήθηκε στην αυτοκτονία εξαιτίας της κατάρρευσης του ΕΣΥ.

Ηθικός αυτουργός το ίδιο το κράτος που ανάλγητα αφήνει ακάλυπτους από φάρμακα και θεραπείες χρόνια πάσχοντες την ίδια ώρα που διαλύει τις υπάρχουσες δομές υγείας και τις παραδίδει στους ιδιώτες.

Με τα λόγια της κόρης του: «αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καϊάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».
Αυτοκτονούμε σα λαός με τα χέρια σταυρωμένα, χάσκοντας πάνω από τα συντρίμμια του ΕΣΥ.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦAIΡΕΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ