close search results icon

Η Έλενα Ακρίτα είπε αυτό που "όλοι σκέφτονται μετά την παταγώδη αποτυχία της Νέας Αριστεράς" (Pic)

Κάποιοι κάνουν λόγο για "κοινή λογική". 

Ευρωεκλογές ήταν και… πάνε!

Ωστόσο, τ’ αποτελέσματα της κάλπης ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντικά και τα μηνύματα που στάλθηκαν προς πάσα κατεύθυνση σαφή.

Και μπορεί άπαντες να επικεντρώθηκαν στην ηχηρή πτώση της Νέας Δημοκρατίας που από το 41+% των εθνικών εκλογών πέρυσι δεν κατάφερε να φτάσει ούτε καν στο 28.5%, ή στο ούτε 15% του ΣΥΡΙΖΑ ή στο γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ «απέτυχε» να βγει δεύτερο κόμμα, ωστόσο υπήρχαν αρκετά ενδιαφέροντα… ευρήματα και στις πιο πίσω θέσεις.

Και δεν αναφερόμαστε στους «επιτυχόντες», όπως την Ελληνική Λύση ή η Λατινοπούλου, αλλά στην Νέα Αριστερά που όχι απλά απέτυχε, αλλά τα έκανε μεγαλοπρεπώς μαντάρα.

Το κόμμα των… αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε μόλις 2.45%, μένοντας πίσω ακόμη κι από το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Σαφέστατα οι άνθρωποι του κόμματος προσέβλεπαν σε μια καλύτερη πορεία στην πρώτη τους εκλογική αναμέτρηση, καθώς δεν κατάφεραν να μπουν στην Ευρωβουλή.

Αυτομάτως πολλοί σκέφτηκαν πως δημιουργείται ένα ηθικό ζήτημα, μιας και η Νέα Αριστερά κατέχει 11 ολόκληρες έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο- έδρες που, φυσικά, οι βουλευτές της «πήραν» ως υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2023. Δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται πως η Ν.Α. οφείλει να επιστρέψει τις έδρες της τώρα που διαπιστώθηκε πως δεν είναι καν κόμμα του 3%.

Αυτό ακριβώς ήταν και το λακωνικό μήνυμα της Έλενας Ακρίτα στο Facebook. Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας έγραψε «Τις έδρες πίσω», με το στάτους της να γνωρίζει την… αποθέωση.

Δείτε το χαρακτηριστικό ποστάρισμα:

πηγή: instanews.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ