close search results icon

Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Σκύδρας: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου Σκύδρας: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα, μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης με το μυαλό όλων των Ελλήνων στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό Ευαγγελισμός ν. Λάρισας που αφορούσε σφοδρή μετωπική σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρείας Hellenic Train με μια εμπορική αμαξοστοιχία. Θυμίζουμε ότι ο επιβατικός συρμός με το όνομα Intercity 62 (IC 62), που εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία περί τις 23:21 το βράδυ. Ο εκτροχιασμός των συρμών και η επακόλουθη ανάφλεξή τους επέφερε τον θάνατο 57 τουλάχιστον ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85 σύμφωνα με τα έως μέχρι σήμερα στοιχεία. 

Σ' όλες τις ενορίες της χώρας η εκκλησία συμμετέχει στο εθνικό πένθος και κατόπιν σχετικού Σημειώματος και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος δόθηκε εντολή για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5η Μαρτίου 2023 για επιμνημόσυνη δέηση. 

Έτσι έπραξαν και στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας με τους πατέρες Ευστράτιο και Αθανάσιο να ψέλνουν "Αιωνία η μνήμη" για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ευχόμαστε ποτέ ξανά να μη ζήσει ο τόπος τέτοιο δυσάρεστο γεγονός που έχει βυθίσει τη χώρα σε ανείπωτη θλίψη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ