close search results icon

Ι.Ν Αγίου Στεφάνου Σκύδρας: Χαρμόσυνα οι καμπάνες για τον νέο διάκονο

Ι.Ν Αγίου Στεφάνου Σκύδρας: Χαρμόσυνα οι καμπάνες για τον νέο διάκονο

Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, όπου το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χειροτόνησε σε διάκονο τον 24 χρονό π. Θεόφιλο Γαργάλα, ο οποίος πλέον είναι ο πιο νέος διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας. 

img-8373.jpg

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας προκειμένου να λάβει την ευλογία του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ αλλά και να βροντοφωνάξει άξιος για το νέο διάκονο π. Θεόφιλο. 

img-8374.jpg
img-8380.jpg
img-8385.jpg

Ανάμεσα στους πιστούς που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας ήταν ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με την σύζυγο του Γεωργία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, όπως και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ενώ στον Ιερό Ναό βρέθηκε και η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

img-8404.jpg

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία μετείχαν αρκετοί ιερείς της Ιεράς Μητρόπολεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας αλλά και αγειορήτες πατέρες. Ανάμεσα στους ιερείς που μετείχαν ήταν ο Ιεροκήρυκας π. Παντελεήμων, ο Ιεροκήρυκας π. Χερουβίμ, ο αρχιερατικός επίτροπος Σκύδρας π. Αντώνιος, οι αρχιμανδρίτες Δαυίδ, Χριστόδουλος  και Βαρθολομαίος αλλά και οι πρεσβύτεροι του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος και Ευστράτιος όπως και ο διάκονοι της Μητροπόλης με τον αρχιδιάκονο Νίκανδρο. 

img-8426-V2zlD.jpg
img-8401.jpg
img-8454.jpg

Ο Μητροπολίτης Ιωήλ στον σύντομο λόγο του αφού ανέλυσε την ευαγγελίκη περικοπή και την σημασία της απευθύνθηκε  προς το νέο διάκονο π. Θεόφιλο αναφέρθηκε στο ήθος του αλλά και στον πνευματικό του π. Αντώνιο όπως και στην οικογένεια της συζύγου του νέου Διακόνου

Εν συνεχεία ο νέος διάκονος ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του στην έως τώρα πορεία της ζωής του με ειδική αναφορά στη σύζυγο του Χρυσή, στους γονείς του αλλά και στον πνευματικό του π. Αντώνιο.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλία του π. Θεοφίλου ακολούθησε η εις δίακονον χειροτονία του 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ