close search results icon

Η Βασιλική Γάζη του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στον τελικό της "Οικονομικής Ολυμπιάδας"

Θα διεξαχθεί στην Αθήνα. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου
Στον τελικό της Οικονομικής Ολυμπιάδας, περνά η μαθήτρια της Γ' Λυκείου, μέλος του 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών Γαζή Βασιλική. Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

epitikhia.jpg

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε 15 χώρες. Στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας (Βουδαπέστη 9/2022), ο Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης, από το Κολλέγιο Ψυχικού, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο. Στην πέμπτη θέση κατετάγη η Σόνια Βουδούρη, συμμαθήτριά του από το ίδιο σχολείο.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 2020 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.

Τα συγχαρητήρια

διευθύντρια της σχολικής μονάδας Μαρία Πασχούδη και σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει θερμά τη μαθήτριά μας της Γ΄λυκείου ΓΑΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ που κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα στους μόλις 9 επιτυχόντες του Περιφερειακού γύρου της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που περνάνε στον τελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα", σημειώνεται σε σχετικό συγχαρητήριο μήνυμα από τη Διεύθυνση του σχολείου και από τον σύλλογο Διδασκόντων. 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Μαρία Χατζηγεωργίου-Οικονομολόγος

screenshot-11.png

Καλή επιτυχία κι από μας στην δυναμική Βασιλική! 

screenshot-13.png





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ