close search results icon

Ιταλία: Εγκλωβίστηκε σε σήραγγα που έσκαβε για να ληστέψει τράπεζα

Από την αστυνομία συνελήφθησαν τρεις συνεργοί του.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα που θάφτηκε μέσα στη σήραγγα που έσκαβε μετά από κατάρρευση δρόμου κοντά στο Βατικανό, για να ληστέψει τράπεζα.

Σύμφωνα με την Ιταλική αστυνομία, ο άνδρας παγιδεύτηκε και θάφτηκε κάτω από έξι μέτρα χώμα για περίπου οκτώ ώρες.

Δεκάδες πυροσβέστες επιχειρούσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος σε σήραγγα στο κέντρο της Ρώμης, την οποία φέρεται να έσκαβε ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να ληστέψει γειτονική τράπεζα.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν τρεις συνεργοί του, την ώρα που προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο εκτιμά ότι έσκαβαν το τούνελ, το οποίο ξεκινούσε κάτω από ένα κλειστό κατάστημα, για να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο μιας κοντινής τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, οι τέσσερις άνδρες είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να ληστέψουν κοντινή τράπεζα στις 15 Αυγούστου, όταν τα ιταλικά καταστήματα είναι κλειστά λόγο της αργίας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η τράπεζα θα ήταν κλειστή και η Ρώμη ημιερημική.

Το τούνελ που έσκαβαν βρέθηκε κάτω από ένα άδειο κατάστημα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο κοντά στο Βατικανό. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι «κανείς δεν είχε δώσει πραγματικά προσοχή, επειδή το κατάστημα είχε νοικιαστεί και όλοι νόμιζαν ότι ανακαινιζόταν και δεν υπήρχε θόρυβος».

Από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο εγκλωβισμένος είχε καταδικαστεί για ληστεία στο παρελθόν, όπως και τα άλλα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ