close search results icon

Κ. Μητσοτάκης από ΣΕΒΕ: Οι εξαγωγές αναδεικνύουν την ανθεκτικότητα της ελληνικής Οικονομίας

Τι ανέφερε για την ακρίβεια. 

«Οι εξαγωγές δεν είναι μόνο εμπορεύματα και υπηρεσίες, αλλά είναι οι πρεσβευτές μας στον κόσμο που αναδεικνύουν την ανθεκτικότητα της ελληνικής Οικονομίας και επιχειρηματικότητας» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός από το βήμα της 49ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας υπογραμμίζοντας ότι η πρόοδος στον τομέα των εξαγωγών ήταν μεγαλύτερη από τη γενική αύξηση του ΑΕΠ, καθώς το 2025 θα πλησιάσει το 5%, μιας και το 2023 οι εξαγωγές έφτασαν σχεδόν στα 50 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως «επιμένει ακόμα στα τρόφιμα αλλά έχουμε και διαφορετικά κενά που υπάρχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη και γι’ αυτό απέστειλα την επιστολή στην κ. Φον ντερ Λάιεν» όπως είπε.

«Δεν γίνεται μεγάλες εταιρείες να ακολουθούν άλλες πολιτικές από χώρα σε χώρα. Το συζητήσαμε και και διερωτηθήκαμε στη συζήτηση για την Ενιαία Αγορά πως γίνεται να υπάρχουν τέτοιες διαφορές στις τιμές σε ίδια προϊόντα σε διαφορετικές χώρες; προτείνοντας να υπάρχει μια πιο συνολική ματιά για ένα φαινόμενο που απασχολεί όλες τις χώρες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την ανεργία υπογράμμισε οτι «υποχώρησε πάνω από 8 μονάδες την τελευταία 5ετία ενώ οι επενδύσεις αυξήθηκαν θεαματικά».

“Είμαστε σε καλό δρόμο είπε, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως ,χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις».

από το karfitsa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ