close search results icon

Κ. Μητσοτάκης από ΥΜΑΘ: Η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει άρδην – Ποτέ ξανά σε τροχιά υλοποίησης τόσα έργα στην πόλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τον ΟΑΣΘ.

Τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη ή έχουν δρομολογηθεί για το προσεχές διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της πεντάωρης σύσκεψης που είχε με υπουργούς, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα σημαντικά ζητήματα και τις προκλήσεις της πόλης στους οικονομικούς παράγοντες στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη μετά από την ανανέωση της θητείας του αλλά και με την ιδιότητα του βουλευτή στη Θεσσαλονίκη. Επεσήμανε ότι η οικονομία και ο τουρισμός αναπτύσσονται, ενώ αναφορικά με τα έργα της πόλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο flyover, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023.

«Μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό αλλά και όλο το κλιμάκιο των υπουργών που βρέθηκε στην πόλη κάναμε μια επισκόπηση της προόδου των σημαντικών έργων τα οποία έχουμε δρομολογήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη είχε βιώσει μια τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση στα έργα που δρομολογούνται σήμερα.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο έργο του μετρό το οποίο θα αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης. Αναφέρομαι σε μια σειρά από έργα η κατασκευή των οποίων θα ξεκινήσει οσονούπω. Για παράδειγμα το flyover, ένα έργο απολύτως χρήσιμο προκειμένου να ισορροπήσει κυκλοφοριακά η Θεσσαλονίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα διενεργηθούν παρεμβάσεις από το ΥΜΑΘ προκειμένου κατά τη διάρκεια της κατασκευής του flyover να μη διαταραχθεί η καθημερινότητα στην πόλη και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τον ΟΑΣΘ, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη οδηγών λόγω των μετατάξεων 250 εργαζομένων. Παρά ταύτα το ζήτημα όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, θα λυθεί το προσεχές διάστημα καθώς θα προστεθούν στα δρομολόγια περισσότερα λεωφορεία και οδηγοί. Επιπλέον προσωπικό θα προστεθεί και στην Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τα άλλα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στην πόλη, ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις παρεμβάσεις στα στρατόπεδα Γκόνου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου. Επίσης αναφέρθηκε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο όπου το έργο έχει συμβασιοποιηθεί, αλλά και στο δημοτικό κολυμβητήριο που θα δημιουργηθεί στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σημαντικό για τον ίδιο είναι επίσης το Thess Intec, το οποίο χαρακτήρισε ως έναν «πνεύμονα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας», ενώ τόνισε ότι σπουδαίες είναι και οι ιδιωτικές επενδύσεις, πέραν των δημοσίων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Τέλος στο ενδιαφέρον της σημερινής συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα του μουσείου ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «πιστεύουμε πως θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις αρχές του επόμενου χρόνου».

πηγή: karfitsa.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ