close search results icon

Και επίσημο το ενδιαφέρον της Thrinvest για την Attica Bank

Το funding gap της του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας θα πρέπει να θεωρείται πολλαπλάσιο της αύξησης που διενεργείται στην παρούσα φάση.

Εκδηλώθηκε και επισήμως, ως αναμενόταν το ενδιαφέρον της Thrinvest προκειμένου η εταιρία να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Χρηματιστηριακή ανακοίνωση εξέδωσε η τράπεζα σύμφωνα με την οποία: “Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή. Η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή και το περιεχόμενο της. Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη”.

Είναι προφανές πως η Attica Bank έχει υποβάλει πρόταση βάση της οποίας ζητάει να μετέχει στο σχήμα πλην ΤΧΣ το οποίο θα μετάσχει στην αύξηση.

Το σχήμα αυτό θα καλύψει τα 150 εκατ. ευρώ από τα 490 εκατ. ευρώ της αύξησης και θεωρητικά σε αυτό μετέχουν η Ellington, το ΤΜΕΔΕ, ο ΕΦΚΑ . Είναι βέβαιη η συμμετοχή των δύο τελευταίων φορέων με το ποσοστό τους. Δεν έχει καταστεί γνωστό και σαφές αν η Thrinvest θα υποκαταστήσει την Ellington ή αν τελικώς η Ellington θα μετάσχει με κάποιο τρόπο στο σχήμα.

Το funding gap της του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας θα πρέπει να θεωρείται πολλαπλάσιο της αύξησης που διενεργείται στην παρούσα φάση γι’ αυτό και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί στο σύνολό της η εικόνα. Σε κάθε όμως περίπτωση επειδή ακριβώς το κεφαλαιακό κενό είναι μεγάλο (ορισμένοι εκτιμούν πως κινείται λίγο κάτω από τα 800 εκατ. ευρώ) θεωρείται πολύ πιθανό για την πλήρη εξυγίανση της τράπεζας να συστρατευτούν και άλλα τραπεζικά σχήματα που έχουν ήδη εξυγιανθεί όπως για παράδειγμα η Παγκρήτια.

Υπενθυμίζεται πως η Thrinvest αποτελεί στρατηγικό επενδυτή της Παγκρήτιας Τράπεζας.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ