close search results icon

Καιρός: Βοριάδες και τοπικές μπόρες την Δευτέρα

Καιρός: Βοριάδες και τοπικές μπόρες την Δευτέρα

Την Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια και την ανατολική χώρα και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ανατολικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν στα βορειοανατολικά και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, όπου στα ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ