close search results icon

Κατώτατος μισθός: Την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 11:00 οι ανακοινώσεις για την αύξηση

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί.

Το ζήτημα της αύξησης στον κατώτατο μισθό αναμένεται να συζητήσουν αύριο Παρασκευή (17.3.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί. Στις 11:00 θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

«Έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, και άλλα μεγέθη όπως είναι η παραγωγικότητα και θα παρουσιάσουμε κάτι που θα είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και υπεύθυνο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, σχετικά με τα επιδόματα που θα συμπαρασύρει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ότι «το επίδομα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Όσον αφορά το ποσό, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο πως δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχει το 8 μπροστά το ποσό».

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ‘8’ μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», είχε δηλώσει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ