close search results icon

Κοσμάς σε Μαρινάκη: «Δεν αλλάζουμε τίποτε από την ανακοίνωση - Άλλοι άλλαξαν στάση, λανθασμένος ο ορισμός Καμπάκοφ»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχικά ανέφερε ότι είναι προσωπικές του ανακοινώσεις, που φέρουν την υπογραφή του.

Κοσμάς σε Μαρινάκη: «Δεν αλλάζουμε τίποτε από την ανακοίνωση - Άλλοι άλλαξαν στάση, λανθασμένος ο ορισμός Καμπάκοφ»

To θέμα των ανακοινώσεων της Superleague κατά της ΑΕΚ συζητήθηκε εκτενώς στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας, με έντονο διάλογο του αντιπροέδρου της Ένωσης, Γιώργου Κοσμά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

To θέμα των ανακοινώσεων της Superleague κατά της ΑΕΚ συζητήθηκε εκτενώς στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως ανέφερε και σε ρεπορτάζ του το SDNA, παραδέχθηκε πως τις έγραψε ίδιος και πως ήταν λάθος ότι δεν είχαν το όνομά του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχικά ανέφερε ότι είναι προσωπικές του ανακοινώσεις, που φέρουν την υπογραφή του. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ και δη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Κοσμάς απάντησε λέγοντας πως και οι δύο ανακοινώσεις είναι ανυπόγραφες. Κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ισχυρίστηκε ότι από αβλεψία παραλήφθηκε η υπογραφή του.

«Αν η ανακοίνωση έφερε προσωπικά την υπογραφή σας, τότε ενδεχομένως να μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αλλά με τον τρόπο που έγινε πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου unfair. Το θέτω υπόψη όλων των μελών της Λίγκας και ζητάμε ψηφοφορία σε σχέση με το αν τέτοιου είδους μέθοδοι θα είναι από δω και πέρα ανεκτές. Αν θεωρείτε δηλαδή πως μπορεί από μόνος του ο πρόεδρος της Λίγκας να βγάζει ανακοινώσεις κατά ενός μέλους της, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά.

Αν θεωρείτε πως αυτό μπορεί να γίνεται, να το πούμε τώρα να το ξέρουμε. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια ανάρτηση για τα στατιστικά ενός αγώνα στο σάιτ της Λίγκας. Μιλάμε για ανακοίνωση εναντίον ΠΑΕ - μέλους του συνεταιρισμού. Ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε αναρτηθεί στο σάιτ του Ολυμπιακού με την υπογραφή σας, εφόσον ήταν προσωπική σας δήλωση. Και είναι αυτονόητο ότι για μια τέτοια κίνηση θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ενημέρωση κι έγκριση από το σώμα. Να τοποθετηθούν όλοι, να ξέρουμε, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του», είπε ο κ. Κοσμάς

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως άμεσα τοποθετήθηκαν κατά της μεθόδευσης με την ανακοίνωση εν αγνοία των μελών, ο ΠΑΟΚ και ο Βόλος, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έκανε και ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, όπως τουλάχιστον αναφέρει η πλευρά της ΑΕΚ, πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπάθησε ιδιαίτερα να πιέσει τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού να οπισθοχωρήσει, χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης ξεκαθάρισε πως είναι απόλυτα αντίθετος με την (μη) διαδικασία που ακολουθήθηκε εναντίον μέλους του συνεταιρισμού.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης διάβασε ξανά την ανακοίνωση της ΑΕΚ μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου και προσπάθησε να πείσει ότι ήταν θεσμικό αυτό που έκανε, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, ο Κλάτενμπέργκ είναι συνεργάτης της Λίγκας, το ίδιο και οι διαιτητές που έφερνε από πέρσι!

Και όπως σημείωναν από την Ένωση, «γενίκευσε υποστηρίζοντας πως η ΑΕΚ αναφέρθηκε στο σύνολο των ξένων διαιτητών και μ’ αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό που παίζει στην Ευρώπη, αλλά και στην Εθνική ομάδα!». Ταυτόχρονα, όπως ανέφεραν από την Ένωσης, «όντας σε δύσκολη θέση στο τέλος απλά είπε πως πιστεύει ότι έκανε το σωστό και δεν παίρνει λέξη πίσω, καλώντας την ΑΕΚ να προσκομίσει στοιχεία για τον ρόλο του Κλάτενμπεργκ»

Σε αυτό ο Γιώργος Κοσμάς απάντησε: «Δεν παίρνουμε ούτε εμείς λέξη απ’ όσα είπαμε. Ούτε θα μας υπαγορεύσει κανένας τι θα κάνουμε και τι δε θα κάνουμε. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας Κλάτενμπέργκ συνεργάτης της Λίγκας. Η ΑΕΚ θεωρεί παράνομη την πρόσληψη Κλάτενμπεργκ, δεν θα δώσει ποτέ ούτε ένα σεντ για την πληρωμή του. Δεν τον αναγνωρίζει, δεν τον εμπιστεύεται και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αξιόπιστη επαγγελματική διαιτησία με υπεύθυνο τον Κλάτενμπεργκ.

Δεν έχουμε αλλάξει ποτέ την στάση μας σχετικά με την αξιοπιστία του, άλλοι ενδεχομένως να έχουν αλλάξει στάση σε σχέση με παλιότερες τοποθετήσεις τους… Δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε όλους τους ξένους διαιτητές, αλλά σε συγκεκριμένους διαιτητές που θεωρούμε ότι είναι συνομιλητές του Κλάτενμπέργκ και που από πέρσι έρχονται συνεχώς στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο Καμπάκοφ…

Ο Κλάτενμπεργκ δεν χρειάζεται απολογητές και υπερασπιστές εδώ μέσα. Αν θέλει να τοποθετηθεί ο αρχιδιαιτητής της Αιγύπτου, μπορεί να το κάνει μέσω του γραφείου τύπου της ομοσπονδίας της Αιγύπτου, δεν χρειάζεται εγχώριο γραφείου τύπου».

Σε απάντηση στην τοποθέτηση Μαρινάκη ότι τον Καμπάκοφ τον όρισε ο Μπένετ άρα η ΑΕΚ δεν εμπιστεύεται ούτε τον Μπένετ, ο Γιώργος Κοσμάς απάντησε: «Ο ορισμός Καμπάκοφ έγινε σε συνθήκες χρονικής πίεσης μετά την υπόθεση Σιδηρόπουλου. Ήταν προφανώς ο πρώτος διαθέσιμος που βρήκε ο κύριος Μπένετ λίγες ώρες πριν το ματς. Ήταν προφανώς λανθασμένος ορισμός δεδομένων των περσινών εμφανίσεων του Καμπάκοφ. Αν ο κύριος Μπένετ επαναλάβει τέτοιου είδους ορισμό σαν του Καμπάκοφ, τότε θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας κι από αυτόν».

Σε νέα απάντηση του στον Μαρινάκη που ζητούσε να αναφέρει η ΑΕΚ και τ΄ άλλα ονόματα διαιτητών – συνομιλητών του Κλάτενμπεργκ, ο Γιώργος Κοσμάς τόνισε: «Θα πούμε αυτό που θέλουμε όποτε εμείς το αποφασίσουμε. Πείτε μας ποιοι διαιτητές σας ενδιαφέρουν… Εμείς δεν αναφερθήκαμε σε όλους τους ξένους διαιτητές, αλλά σε συγκεκριμένους που συνήθιζε να καλεί και να ξανακαλεί ο Κλάτενμπεργκ».

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ