close search results icon

Κρ. Αρσένης: Παράνομα θεάματα με γεράκια στη φετινή ΔΕΘ

Από τον Ν. 4039/2012 απαγορεύεται η χρήση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ. Ποζρικίδη, σύμφωνα με τις οποίες εΈρχονται πάρα πολλές εκπλήξεις στη φετινή ΔΕΘ. Θα πετάνε και γεράκια, που είναι το σύμβολο των ΗΑΕ, πάνω από την έκθεση. Νομίζω πως θα έχουμε μία από τις καλύτερες εκθέσεις που ζήσαμε την τελευταία δεκαετία».

Η ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25

Εισαγωγή

Από τον Ν. 4039/2012 απαγορεύεται η χρήση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες άρθρο 12 παρ. 2. «Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους». Μάλιστα στον Ν. 4830/2021 που η ίδια κυβέρνηση έφερε, στο άρθρο 23 αναφέρεται ότι «Απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων».

Ερωτώνται οι υπουργοί:

Καταδικάζετε τις δηλώσεις Ποζρικίδη; Τι μέτρα θα πάρετε για να αποτραπεί το παράνομο αυτό θέαμα;

Από που σχεδιάζει η ΔΕΘ να προέρχονται τα συγκεκριμένα γεράκια;

Αιτούμαι την κατάθεση των παρακάτω εγγράφων:

Τα πιστοποιητικά νόμιμης κατοχής και προέλευσης των άγριων πτηνών που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν στο παράνομο θέαμα, όπως απαιτεί η Συνθήκη CITES για τα άγρια και απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κρίτων Αρσένης

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ