Λάκης Βασιλειάδης: Ανάγκη παράτασης στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση λιπασμάτων
Η δήλωση του Βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη
❗ Ανάγκη παράτασης στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση λιπασμάτων
ℹ️ Επικοινώνησα σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Σχοινά καθώς και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή για το ζήτημα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση λιπασμάτων, αφού δέχτηκα τους προβληματισμούς παραγωγών και λογιστών.
➡️Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς αγρότες καθώς η προθεσμία που ισχύει μέχρι τώρα, αυτή της 19-7-2026, φέρνει αρκετές δυσκολίες στους Λογιστές που προσπαθούν να ολοκληρώσουν την υποβολή των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος στο ίδιο διάστημα, ενώ έχουν παρουσιαστεί και τεχνικά προβλήματα που καθυστερούν τις αιτήσεις.
➡️Για τους λόγους αυτούς ζήτησα να δοθεί παράταση στην προθεσμία των αιτήσεων, ώστε να προλάβουν όλοι οι δικαιούχοι να ολοκληρώσουν το στάδιο αυτό. Επίσης, έθεσα το ζήτημα των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζονται και αφορούν τόσο τους προμηθευτές όσο και τους παραγωγούς. Τα προβλήματα αυτά θα πρέπει να επιλυθούν, ώστε να μην αποτελούν στο μέλλον τροχοπέδη στις διαδικασίες αυτές.
🔹 Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ήταν γνώστες του θέματος και θετικοί στο να εξετάσουν το ζήτημα και να βρεθεί η καταλληλότερη λύση. Η στήριξη των παραγωγών σε όλα τα επίπεδα είναι σημαντική. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ακούει και αντιλαμβάνεται τα καθημερινά προβλήματα, δίνοντας λύσεις όπου απαιτούνται. Ευχαριστώ τον υπουργό και τον διοικητή της ΑΑΔΕ για την παραγωγική μας συνεργασία όλο αυτό το διάστημα.
ΣΧΟΛΙΑ