close search results icon

Λάκης Βασιλειάδης: Όχι μόνο δεν αμφισβητούμε το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, αλλά οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία

Λάκης Βασιλειάδης: Όχι μόνο δεν αμφισβητούμε το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, αλλά οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία

Στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος μίλησε ο Λάκης Βασιλειάδης.

Ο βουλευτής υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου και τόνισε πως δεν ιδιωτικόποιείται το νερό 

Με ανάρτηση του αναφέρει

Αντί να συζητάμε, πολιτικά μεν-επί της ουσίας δε, αναφορικά με τα επί μέρους ζητήματα που ρυθμίζονται, ακούμε πάλι κραυγές από την αντιπολίτευση, ότι πάμε να ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, ότι ξεπουλάμε το ύψιστο αυτό δημόσιο αγαθό και άλλα πολλά.

Όχι μόνο δεν αμφισβητούμε το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, αλλά οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία των -δημόσιων και πάλι- φορέων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και την ποιότητα, τον έλεγχο και την τιμολογιακή πολιτική ενός δημόσιου (ξανά) αγαθού.

 Οι φορείς αυτοί μάλιστα ονοματίζονται για πρώτη φορά και είναι βεβαίως η ΕΥΔΑΠ, οι κατά τόπους ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα και οι ΤΟΕΒ, που είναι αρμόδιοι για την άρδευση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σε περιφερειακές ενότητες όπως η Πέλλα από όπου και προέρχομαι.

Τα σχόλια ή η κριτική περί ιδιωτικοποίησης αφορούν μόνο αυτούς οι οποίοι, ή δεν έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο, ή επιμένουν να βλέπουν σκοτεινές μεθοδεύσεις πίσω από το οτιδήποτε.

 Επιτρέψτε μου να πω κ. Υπουργέ, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον κορεσμό στα δίκτυα υψηλής και μέσης τάσης, καθώς και σε θερμικό χώρο στους υφιστάμενους υποσταθμούς ενέργειας στην Ελληνική περιφέρεια. Το ξέρετε, το έχουμε συζητήσει και κατ’ ιδίαν για την περίπτωση της Πέλλας όπου, παρότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις για νέα φωτοβολταϊκά έργα και συστήματα αποθήκευσης σε netmetering, δεν υπάρχει η απαραίτητη χωρητικότητα για να γίνουν δεκτές.

Δείτε ⬇ ολόκληρη την ομιλία μου στη Βουλή, στη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ