close search results icon

Λουτράκι Αλμωπίας: Πλήθος κόσμου γιόρτασαν τη Σούρβα

Λουτράκι Αλμωπίας: Πλήθος κόσμου γιόρτασαν τη Σούρβα

Ένα έθιμο από τα βάθη των αιώνων αναβίωσε στην Αλμωπία, όπου προ παραμονή πρωτοχρονιάς άναψαν φωτιές για την αλλαγή του χρόνου, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να χορεύουν και να διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. 

img-0843.jpg

Η μεγαλύτερη φωτιά άναψε στο Πόζαρ όπου και  στήθηκε το μεγαλύτερο γλέντι με άφθονο κρασί και ωραία μουσική, καθώς πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία του χωριού και χόρεψε μέχρι το πρωί. 

img-0831.jpg

Ο Άη Βασίλης έδωσε τον ρυθμό για το άναμμα της φωτιάς στο Λουτράκι Αλμωπίας και μοίρασε δώρα στα παιδιά ενώ άρχισε ο χορός, ο οποίος κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. 

Στην πλατεία υπήρχε και ο dj αλλά και η παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας

img-0854.jpg

Εκτός από την ορχήστρα  και το χορό υπήρχε άφθονο κρασί αλλά και εδέσματα για όοσυς βρέθηκαν στο Λουτράκι, με τον Σύλλογο του χωριού να είναι για άλλη μια χρονιά απόλυτα οργανωμένος. Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στο Λουτράκι και αντάλλαξαν ευχές με τον κόσμο ήταν και οι βουλευτές Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης μαζί με τους αντιδημάρχους του, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας Γιώργος Συλλέκτης μαζί με την σύζυγο του Μαρία Μπαγγέα, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατήρ Σολωμόντας  αλλά και εκατοντάδες πολίτες από όλα τα μέρη της Ελλάδος

img-0879.jpg


img-0866.jpg
img-0864.jpg



img-0840.jpg
img-0833.jpg
img-0834.jpg
img-0838.jpg
img-0861.jpg


img-0865.jpg
img-0884.jpg
img-0873.jpg
img-0874.jpg
img-0882.jpg


δείτε βίντεο μέσα από το κανάλι μας στο youtube









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ