close search results icon

Μαγικά στον Δ. Σκύδρας: με 226.000ευρώ υλοποιούνται έργα 17εκ ευρώ

Μαγικά στον Δ. Σκύδρας: με 226.000ευρώ υλοποιούνται έργα 17εκ ευρώ

Ακούγοντας κανείς τα λόγια της Δημάρχου Σκύδρας θα μπορούσε κάλλιστα να σκεφτεί ότι ο Δήμος Σκύδρας δεν θα έπρεπε να βραβευτεί μόνον για την υλοποίηση αγροτικών δρόμων αλλά γενικότερα για την υλοποίηση έργων ύψους 17εκ ευρώ με μόνο 226.000ευρώ.

Αυτό το «μαγικό» είπε η Δήμαρχος Σκύδρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024 όπως και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Μέγας στην εισήγηση του. «Ένα έργο υλοποιεί αυτό το διάστημα και το επόμενο διάστημα ο μικρός Δήμος Σκύδρας 17εκ ευρώ κι εμείς από το κράτος παίρνουμε 226.000ευρώ….ε πότε γίνανε αυτά, δεν το ξέρω!» τόνισε συγκεκριμένα η κα Ιγνατιάδου και μεταξύ άλλων κάλεσε τους συμβούλους να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Σε κάποια άλλη στιγμή της συζήτησης για τον προϋπολογισμό η Δήμαρχος Σκύδρας είπε προς την αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να φέρνει προτάσεις τελευταία στιγμή αλλά υπάρχει μια διαδικασία για τον λόγο ότι πρέπει να την επεξεργάζεται η Οικονομική Υπηρεσία και αν είναι ρεαλιστική να έρχεται στο ΔΣ. Διότι η αντιπολίτευση είπε ότι πάντα θα λέει κάτι άλλο για να φανεί αρεστή στους πολίτες ενώ η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Ξεχνάει, μάλλον, η Δήμαρχος ότι το κράτος είναι αυτό που αποφάσισε να δίνει με διαφορετικό τρόπο τα χρήματα στους Δήμους ώστε να αποφεύγεται κατά το δυνατόν περισσότερο το φαινόμενο της διαφθοράς που κατά γενική ομολογία επικρατούσε στον Α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης. 

Η επιτομή του λαϊκισμού, λοιπόν, να ακούει ο πολίτης ότι ένας Δήμος υλοποιεί έργα εκατομμυρίων με μόνο 226.000ευρώ, όταν, να σας θυμίσουμε, στο πρόσφατο παρελθόν, ο Δήμος είχε φτάσει να δώσει μέσα σε μερικούς μήνες περί τις 100.000ευρώ σε σύλλογο (όπως θυμήθηκε χαμηλόφωνα και η κα Ιγνατιάδου). 

Παρακολουθήστε τη συζήτηση του προϋπολογισμού που πέρασε κατά πλειοψηφία και θα επανέλθουμε με περισσότερα σχόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ