close search results icon

Μασκ: Η Fed να μειώσει «αμέσως» τα επιτόκια, αλλιώς θα έρθει ύφεση

Δεν είναι η πρώτη φορά που προειδοποιεί για την επικείμενη οικονομική καταστροφή.

Ο Έλον Μασκ πιστεύει ότι έρχεται ύφεση και ανησυχεί ότι οι προσπάθειες της Federal Reserve να μειώσει τον πληθωρισμό απειλούν να τον επιδεινώσουν.

Σε ένα tweet νωρίς την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter κάλεσε τη Fed «να μειώσει τα επιτόκια αμέσως» διαφορετικά διακινδυνεύει «να ενισχύσει την πιθανότητα σοβαρής ύφεσης».

Οι παρατηρήσεις έγιναν σε ανταλλαγή tweets με τον συνιδρυτή της Tesmanian Vincent Yu, στην οποία συμμετείχαν πολλοί άλλοι.

Αργότερα, ο ιδρυτής της NorthmanTrader, Sven Henrich, παρατηρεί ότι η Fed «παρέμεινε πολύ χαλαρή για πάρα πολύ καιρό, παρερμηνεύοντας εντελώς τον πληθωρισμό και τώρα έχουν προχωρούν επιθετικά χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις αυτών των αυξήσεων επιτοκίων με κίνδυνο να αργήσουν και πάλι να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που έχει γίνει».

Ο Μασκ απάντησε: «Ακριβώς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ προειδοποιεί για την επικείμενη οικονομική καταστροφή.

Σε μια παρόμοιες αναρτήσεις στις 24 Οκτωβρίου, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εκτίμησε ότι μια παγκόσμια ύφεση θα μπορούσε να διαρκέσει «μέχρι την άνοιξη του ’24», αν και σημείωσε ότι «απλώς μαντεύει».

Αυτή η πρόβλεψη ήρθε εν μέσω μιας σειράς οικονομικών προειδοποιήσεων από άλλα στελέχη επιχειρήσεων, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον.

Η Fed φαίνεται να εισέρχεται στα τελευταία στάδια μιας εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων με στόχο την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. Η κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο αναφοράς έξι φορές φέτος, φέρνοντας το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας στο εύρος στόχου 3,75%-4%, και αναμένεται να αυξηθεί μερικές φορές ακόμη.

Πηγή: CNBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ