close search results icon

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος...ο Πύρινος λόγος του

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος...ο  Πύρινος λόγος του

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Χριστιανικά σωματεία και οι Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Καλαμαρίας και Νεαπόλεως απέναντι στον γάμο των ομοφυλόφιλων. Αρχικά ο ιεράρχης αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν για την  στάση της εκκλησίας ενώ τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν τιμάει τον ιδρυτή της Κωσταντίνο Καραμανλή.  

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, είπε πως δεν μπορούμε να έχουμε διάλογο με το παράλογο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον βανδαλισμό του Αγίου Αχιλλείου την προηγούμενη Κυριακή με συνθήματα υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών και είπε πως «ηταν δικό μας λάθος που δεν προλάβαμε κάτι τέτοιο αλλά εγώ τους συγχωρώ, γιατί αυτό κάνει η Εκκλησία». Ο μητροπολίτης θέλησε να δώσει ένα παράδειγμα για να καταδείξει το γεγονός πως οι επιλογές του καθενός, όπως είπε, δεν μπορούν να γίνουν νόμοι και να επιβληθούν στον λαό. «Αν επιλέξω να είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, το κράτος οφείλει να το σεβαστεί αλλά δεν είναι υποχρεωμένο κάθε χρόνο να παίρνει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Έχω δικαίωμα να είμαι οπαδός μιας ομάδας αλλά δεν μπορώ να το βάζω πάνω από το δικαίωμα μίας άλλης», είπε.

Ο μητροπολίτης, μάλιστα, ζήτησε από τον κόσμο να μην χειροκροτά όταν μιλάει για να μην εκτονώνεται η δύναμη που γεννήθηκε από όσα άκουσαν. «Τα χειροκροτήματα μάς βγήκαν ξινά, τις Κυριακές οι εκκλησίες είναι γεμάτες, τι γίνεται, όμως τις Δευτέρες;», είπε. «Έρχεται ένα νομοσχέδιο που ξεχειλώνει τη λογική του γάμου. Μέσα στο ακρωνύμιο ΛΟΑΤΚΙ+ μένει χώρος για οτιδήποτε νέο προκύψει. Ήδη από την Αμερική μάς έρχεται ο όρος πολυσυντροφικότητα (polyamor) και στη χώρα μας υπάρχει ομάδα με πολλούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι άλλο θα πας περιμένει;», ρώτησε, ενώ αναφέρθηκε και ο ίδιος στο ζήτημα της παρένθετης μητρότητας. «Νικήσαμε τον Χίτλερ στα πεδία των μαχών και μας νίκησε στα εργαστήρια όλων αυτών που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως προϊόν παραγόμενο, όπως συμβαίνει με τις παρένθετες μητέρες», είπε.

«Δεχτήκαμε τις αρρωστημένες σχέσεις και τους κατά συνθήκη γάμους, την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, την κάθε ανωμαλία, τη μονογαμία. Ο ορισμός του γάμου είναι η σύνδεση ανδρός και γυναικός. Δεν λέει τίποτα για άτομα
 του ίδιου φύλου», συμπλήρωσε.

Δείτε την ομιλία του 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ