close search results icon

Μητσοτάκης: «Μετά την 7η Ευρωλίγκα του Παναθηναϊκού, να σηκώσει και ο Ολυμπιακός το Conference»

"Έχει το μομέντουμ" είπε ο Πρωθυπουργός. 

Την πίστη του πως ο Ολυμπιακός μπορεί την Τετάρτη (29/5) να σηκώσει στην Νέα Φιλαδέλφεια την κούπα του Conference League εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Star ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή για το ποδόσφαιρο και όλοι ελπίζουμε να σηκώσει το κύπελλο ο Ολυμπιακός, που έχει το μομέντουμ», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Μου θυμίζει λίγο την ιστορία του Euro 2004. Είμαι αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να σηκώσει αυτή την κούπα», επισήμανε.

«Θα είναι ακόμη μια μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, μετά την έβδομη Ευρωλίγκα του Παναθηναϊκού, ακολουθούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θέλω να ελπίζω ότι είμαστε στην αρχή ενός πολύ καλού καλοκαιριού για τον ελληνικό αθλητισμό», υπογράμμισε.

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να τσακίσει τους χούλιγκαν. Έχουμε πληρώσει πάρα πολύ τη βία στα γήπεδα και μερικές φορές, ναι, υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι που μας αναγκάζουν όλους να αναμετρηθούμε με τον ευατό μας για τα οποία ενδεχομένως κάναμε ή δεν κάναμε και να πούμε "ως εδώ". Μια τέτοια στιγμή ήταν η δολοφονία του αστυνομικού, του Γιώργου Λυγγερίδη, και η Αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί να εξιχνιάσει αυτές τις εγκληματικές συμμορίες και να θέσει όλο το πλούσιο ανακριτικό υλικό στη διάθεση της Δικαιοσύνης».

Όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Από εκεί και πέρα, έχουμε αναλάβει μία πολύ σημαντική διοργάνωση, έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται, σε συνεννόηση και με την UEFA, για να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει αυξημένα μέτρα ασφάλειας, όταν υποδεχόμαστε και φιλάθλους από άλλη χώρα. Αυτό πρέπει να κάνουμε».

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ