close search results icon

Μητσοτάκης στα σκοινιά: Πρόταση μομφής από τέσσερα κόμματα, εκλογές ζητά ο Κασσελάκης

Ζητούν ακόμη και εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών. 

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μετά από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» στο οποίο γίνεται λόγος για αλλοίωση των διαλόγων που δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το ρεπορτάζ αυτό έρχεται στη συνέχεια αναρίθμητων δημοσιογραφικών αποκαλύψεων που καταγράφουν την τρομακτική απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος που κόστισε τουλάχιστον 57 ζωές.

Παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις, παρά την προσπάθεια του Παύλου Μαρινάκη να επαναφέρει ακόμη και τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού, η αντιπολίτευση σκληραίνει τη στάση της και επιτίθεται με σφοδρότητα στο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει τις ενέργειές της με τον Στέφανο Κασσελάκη να δημοσιεύει βίντεο στο οποίο ζητά από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί «ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια» και να οδηγηθεί η χώρα «συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές».

Εκείνο, μάλιστα, που ξεχωρίζει από το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι το αίτημα οι κάλπες να στηθούν «με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές χωρίς αμφιβολία».

Πρόταση δυσπιστίας από τέσσερα κόμματα

Οι εξελίξεις δεν σταματούν εκεί, καθώς, στην πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης απάντησαν ήδη θετικά και με τον δικό τους τρόπο η Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων και μένει να επισημοποιηθεί η διαδικασία.

Περισσότερα σε λίγο...

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ