close search results icon

Μόνη Αρχάγγελου: Καμία φθορά στη Μονή, κανένα γεωτρύπανο

Μόνη Αρχάγγελου: Καμία φθορά στη Μονή, κανένα γεωτρύπανο

Καμία φθορά δεν πρόκειται να υπάρξει στην Ιερά Μονή Αρχάγγελου Μιχαήλ, όπως διαβεβαίωσαν στο pellanews.gr τόσο οι βουλευτές που επισκέφτηκαν το Μοναστήρι όσο και οι υπεύθυνοι αυτών που διενεργούν τις έρευνες. 

Το pellanews.gr το πρωί της Κυριακής ανέδειξε τον προβληματισμό που υπήρχε στους Μοναχούς της Μονής για τα προβλήματα φθοράς που ενδεχομένως να υπάρξουν από τις έρευνες που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές. 

Ωστόσο άμεση υπήρξε η αντίδραση των τριών βουλευτών Πέλλας και συγκεκριμένα των Γιώργο Καρασμάνη, Θεοδώρας Τζάκρη και Διονύση Σταμενίτη, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Ιερα Μονή Αρχάγγελου Μιχαήλ και μίλησαν με τους μοναχούς αλλά και με τους υπεύθυνους της έρευνας. Οι βουλευτές αμφότεροι επισήμαναν την ανάγκη να διαφυλάχθει η στατικότητα της Μονής, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο της Βυζαντινής Κληρονομιάς παράλληλα επισήμαναν πως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξει η αποκατάσταση του χώρου της Ιεράς Μονής. 

Άλλωστε οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές σέβονται απόλυτα το θρησκευτικό αίσθημα αλλά και την Ιερα Μονή Αρχάγγελου Μιχαήλ. 

Αξίζει να επισημανθεί πως οι έρευνες διεξάγονται με σεβασμό στο χώρο της Μονής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ