close search results icon

Mποϊκοτάζ από ΙΝΚΑ στα προϊόντα πολυεθνικών που επιβλήθηκε πρόστιμο

Το ανώτατο πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας - ΙΝΚΑ κηρύσσει μποϊκοτάζ στο χρονικό διάστημα από 13 έως 19 Νοεμβρίου, στα προϊόντα των εταιρειών Unilever και Procter&Gamble. Για την απόφαση αυτή, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

«Εμείς το ΙΝΚΑ αποφασίσαμε από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου να μποϊκοτάρουμε την αγορά προϊόντων από τις εταιρείες Unilever και Ρrocter&Gamble. Λάβαμε αυτή την απόφαση γιατί δεν επιτρέπεται πολυεθνικοί οίκοι να κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λεχουρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, επιβλήθηκε το ανώτατο πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ, σε κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».
Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

Στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου που της επιβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει η Ελαΐς Unilever Hellas.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ