close search results icon

Ν. Ανδρουλάκης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες μίας καλύτερης προοπτικής

Τι είπε ο Πρόεδρος του κινήματος αλλαγής για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. 

Στην ανάγκη προγραμματικών συνεργασιών στη νέα εποχή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις συγκλίσεις, που θα υπάρξουν, θα είναι υψηλού κύρους και θα μπορούν να εκφράσουν αυτές τις μεγάλες αλλαγές. «Υποψήφιοι Πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης λένε ο ένας για τον άλλον: “Είναι κακός κυβερνήτης, επικίνδυνος”. Συμφωνώ. Θεωρώ ότι και οι δύο ήταν κακοί κυβερνήτες κι επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε. Παρέθεσε τον οδικό χάρτη για μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να μην πάει η χώρα σε αστάθεια και να έχει μία κυβέρνηση που ο λαός θα ξέρει εκ των προτέρων τι θα υλοποιήσει. Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ως προϋπόθεση μία ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια για προγραμματικές συγκλίσεις, που εφόσον επιτευχθούν βάσει των προτεραιοτήτων που θέτουμε για τη χώρα, τότε θα συζητηθούν τα πρόσωπα κοινής αποδοχής. «Δηλαδή δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως και σε όλη την Ευρώπη, είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ισχυρίζονται ότι θα φέρω κάποιον από το ‘’παράθυρο’’. Δεν θα είναι κανείς από το ‘’παράθυρο’’. Όποιος είναι στην κυβέρνηση αυτή, θα συμφωνήσει στα πρόσωπα. Με ενοχλεί γιατί προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Όχι βέβαια», επισήμανε.

Ξεκαθάρισε πως θα συνιστούσε περιφρόνηση στην λαϊκή ετυμηγορία εάν περιέγραφε πρόσωπα. «Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες μίας καλύτερης προοπτικής». Έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό υπόδειγμα που θα βάλει εμπόδιο στην αλαζονεία, στον καθεστωτισμό, στο πελατειακό κράτος και σε νοοτροπίες που έχουν βυθίσει τη χώρα. «Έχω πει ξεκάθαρα ότι μία αλλαγή στη χώρα δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα τα οποία τα τελευταία 8,5 χρόνια έχουν κάνει τεράστια ζημιά στο δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν», σχολίασε, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πολιτικό συμπλήρωμα. Όσο για τις δεύτερες κάλπες, σημείωσε πως όποιο κόμμα, με ευθύνη του, οδηγήσει τη χώρα σε αστάθεια, θα τη χρεωθεί κιόλας. «Το ότι κάποιοι δεν θέλουν την πρώτη Κυριακή για να σώσουν την καρέκλα τους, δεν υπάρχει περίπτωση να μας το επιβάλουν εκβιαστικά με δεύτερες ή τρίτες εκλογές. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Σχολίασε ότι αυτό που κρατά όρθιο τον κ. Μητσοτάκη είναι ο φόβος επαναφοράς του κ. Τσίπρα, καλώντας τους πολίτες να μην αποφασίσουν με φόβο, αλλά με ελπίδα. «Διότι αυτό το σύστημα Τσίπρα-Μητσοτάκη εργαλειοποιώντας τα εκβιαστικά διλήμματα, κρατά σε ομηρία τον ελληνικό λαό και δεν θα έχουμε καλύτερες ημέρες».

Σιδηροδρομικό δυστύχημα

Αναφερόμενος στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το χαρακτήρισε ως μία τομή, που απογύμνωσε το δήθεν επιτελικό κράτος, που δεν μπορεί να διασφαλίσει τα στοιχειώδη, δηλαδή την ασφάλεια στις μεταφορές. «Και αντί να πει το κράτος ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να μάθουμε την αλήθεια, είδαμε δύο συστήματα εξουσίας να παίρνουν τις κάμερες, να πηγαίνουν στη Λάρισα και να αντιπαρατίθενται: “εγώ είχα τηλεδιοίκηση, εσύ δεν είχες”, ο άλλος να υποστηρίζει ότι “τελικά αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση”. Αυτό είναι περιφρόνηση ακόμη και στην ανθρώπινη ζωή», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε στη Βουλή ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έπρεπε χρόνια τώρα να γνωρίζουν ποια συμφέροντα και ποια συστήματα διαφθοράς στον ΟΣΕ και στο αρμόδιο υπουργείο δεν επέτρεπαν μαζί με τους αναδόχους να υλοποιηθεί η σύμβαση 717/2014. Ενώ η έκθεση της Αρχής Διαφάνειας έφτασε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 4 Οκτωβρίου 2021, ρωτήσαμε τον αρμόδιο τότε υπουργό κ. Καραμανλή και εκείνος δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου. «Δεν μπορεί να έχουμε έναν άνθρωπο, 58 ετών, σταθμάρχη, ενώ το όριο ηλικίας είναι τα 48 έτη. Πώς ρουσφέτι της ΝΔ βρέθηκε σε αυτήν τη θέση; Και να γίνεται κατόπιν και νομιμοποίηση του ρουσφετιού», διερωτήθηκε.

Ταμείο Ανάκαμψης

Ως προς τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης από την κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι μέχρι τα Τέμπη ο κ. Μητσοτάκης κώφευε απέναντι σε αυτό που του επισημαίνει εδώ και πολλούς μήνες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του Ταμείου. «Και βγαίνει πριν μια εβδομάδα σε μια συνέντευξή του και λέει ‘’θα το αναπροσαρμόσω’’. Μα γιατί εδώ και μήνες, δεν λέμε ξεκάθαρα ότι τα χρήματα αυτά τα χειρίζεται ως ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ. Ας βάλουν προτεραιότητες», τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο οποίο σήμερα η κυβέρνηση κατευθύνει μόλις το 2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιπροτείνει το 8-10%.

Σκάνδαλο υποκλοπών

Ο κ. Ανδρουλάκης προσδιόρισε ως ένα από τα στοιχεία της προγραμματικής σύγκλισης την Εξεταστική Επιτροπή που θα γίνει για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τις εθνικές εκλογές χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια και να πάνε στη δικαιοσύνη αυτοί που είχαν το θράσος να παρακολουθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τον πολιτικό αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και άλλους ανθρώπους. Σχολίασε δε δηκτικά την είδηση της αποτροπής εκ μέρους των ελληνικών αρχών χτυπήματος σε ισραηλινούς στόχους. «Φαίνεται ότι, επειδή σταμάτησε ο κ. Μητσοτάκης και ο ανιψιός του να απασχολούν την ΕΥΠ με ανοησίες, έχει βρεθεί χρόνος και κάνει τη δουλειά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ