Νατσιός στη Βουλή: «Κατρακύλα πολιτισμού, προσβολή πίστης και έθνος υπό εποικισμό – Εξευτελισμός και συγκάλυψη παντού»
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ παρουσίασε επίσης δέσμη έξι προτάσεων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Με μια εκτενή και σφοδρή ομιλία, ο πρόεδρος του κόμματος "ΝΙΚΗ", Δημήτρης Νατσιός, άσκησε πολυμέτωπη κριτική προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επισημαίνοντας φαινόμενα πολιτιστικής παρακμής, εθνικής αλλοίωσης και θεσμικής εκτροπής. Η ομιλία του, που εκφωνήθηκε στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής διαδικασίας, απηχούσε το αίτημα ενός άλλου ήθους πολιτικής και ξεχείλιζε από θεολογικό και πατριωτικό φορτίο.
Ο πρόεδρος της "ΝΙΚΗΣ" ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος σε αυτό που χαρακτήρισε ως "πνευματική αποσύνθεση και ηθική κατάπτωση". Κατήγγειλε δημόσια την κρατική στήριξη παραστάσεων που –κατά την άποψή του– προσβάλλουν βάναυσα την αισθητική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ειδικότερα, παρέπεμψε σε άρθρο της εφημερίδας "Εστία" για το Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο χαρακτήρισε "σοκαριστικό" και "προκλητικό" λόγω της προβολής μιας παράστασης που περιλάμβανε σκηνή γυναικολογικής εξέτασης επί σκηνής, από τη Βραζιλιάνα καλλιτέχνιδα Καρολίνα Μπιάνκι.
«Είναι τέχνη η κολποσκόπηση; Ή μήπως απλός εξευτελισμός της γυναίκας;», διερωτήθηκε. Ο Δημήτρης Νατσιός χρησιμοποίησε τη λέξη "αποκολοκύνθωση" –την οποία συνήθιζε και ο εκλιπών Σαράντος Καργάκος– για να περιγράψει την "περιρρέουσα δυσωδία" που, όπως τόνισε, διαχέεται στους θεσμούς του πολιτισμού με κρατική επιχορήγηση.
Περνώντας σε ζητήματα εθνικής σημασίας, ο πρόεδρος της "ΝΙΚΗΣ" κατήγγειλε την πρόθεση μετεγκατάστασης παράτυπων μεταναστών στον οικισμό Κουτσόχερο έξω από τη Λάρισα, χαρακτηρίζοντάς την ως "μέρος ενός σαφούς σχεδίου εποικισμού". Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να στεγάσει αλλοδαπούς πληθυσμούς σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους ήδη πληγέντες πολίτες.
«Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Είστε κυβέρνηση Ελλήνων ή κυβέρνηση αλλοδαπών;», τόνισε με ένταση, προειδοποιώντας πως η πολιτική αυτή υπονομεύει ευθέως την κοινωνική συνοχή και την εθνική κυριαρχία.
Ο Δημήτρης Νατσιός στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας καθώς επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφαση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής αντί για παραπομπή σε φυσικό δικαστή, καταγγέλλοντας "συνειδητή συγκάλυψη".
«Γιατί δεν αποστέλλεται η υπόθεση στον φυσικό δικαστή; Γιατί επιλέγετε την ασφαλή οδό της κοινοβουλευτικής ομίχλης; Αν είναι αθώοι, θα αθωωθούν. Αν είναι ένοχοι, να τιμωρηθούν», τόνισε. Παράλληλα, υπαινίχθηκε ότι υπουργοί κρατούν τον Πρωθυπουργό "όμηρο" με απειλές ανεξαρτητοποίησης, αφήνοντας αιχμές για τους κυρίους Αυγενάκη, Βορίδη και Σκέρτσο.
Η ομιλία του στράφηκε και στην εξωτερική πολιτική καθώς κατήγγειλε τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για τις δηλώσεις του στη Λιβύη, τονίζοντας ότι πρόκειται για χώρα που έχει υπογράψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και όχι τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. «Για ποιο διεθνές δίκαιο μιλάτε; Είσαστε ένοχοι ή βλάκες;», δήλωσε δηκτικά, υπενθυμίζοντας παλαιό πρωτοσέλιδο του "Βήματος".
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ παρουσίασε επίσης δέσμη έξι προτάσεων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης:
Κατάργηση της διάταξης του ΠΔ 11/2025 για εγκατάσταση μεταναστών σε μικρούς οικισμούς.
Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., ανακήρυξη ΑΟΖ, καθορισμός συνορεύουσας ζώνης.
Στρατιωτικοποίηση συνόρων με ενεργοποίηση Ενόπλων Δυνάμεων.
Διάλυση της σχέσης εξάρτησης του κράτους με ΜΚΟ.
Επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο.
Αναθεώρηση του νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για αυστηρότερο έλεγχο.
Αρνήθηκε τη συμμετοχή του κόμματός του στις ετήσιες εκδηλώσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τις "γιορτή προσχημάτων". «1618 αγνοούμενοι, νεκροί, βιασμένες γυναίκες, καταστροφή. Τι να γιορτάσουμε;», αναρωτήθηκε. Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρει ηθική ευθύνη για την υπόθεση των Τεμπών, ενώ επανέφερε την ανάγκη ανάκτησης του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου.
Έκλεισε την ομιλία του με συγκινητικές αναφορές σε ηρωικές μορφές του Κυπριακού Αγώνα, όπως τον Ευαγόρα Παλικαρίδη, και σε μητέρες που έδωσαν τα παιδιά τους στην Πατρίδα. «Δεν γέννησα παιδί να τον πουν προδότη. Χαλάλι της Πατρίδας», είπε, επικαλούμενος τις φράσεις τους ως εθνικά παραδείγματα.
Ο Δημήτρης Νατσιός έκλεισε λέγοντας πως η "ΝΙΚΗ" δεν φοβάται κανέναν θεσμικό αποκλεισμό, ούτε αλλαγή εκλογικού νόμου. «Γελάμε με τα σχέδιά σας. Έρχεται πολιτική φωτιά και θα σας κάψει. Ο λαός θα μας δικαιώσει». Μίλησε για μια Ελλάδα που έχει ακόμα τη "μαγιά του Μακρυγιάννη" και για πολίτες που χρειάζονται "καρδιές και μπράτσα" να ζυμώσουν την ελπίδα για εθνική ανάταση.
ΣΧΟΛΙΑ