close search results icon

Νίκος Παρούτογλου: Let's do it Αλμωπία

Νίκος Παρούτογλου: Let's do it Αλμωπία

Στις εθελοντικές δράσεις της Αλμωπίας αναφέρθηκε με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου.  Ο κος Παρούτογλου δήλωσε 

Let’s do it Greece!

Let's do it Almopia!


Ο εθελοντισμός, ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο ,έχει στον πυρήνα του την προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων ,όπως το δικαίωμα για καθαρό περιβάλλον. 


Σήμερα ,σε πολλά χωριά της Αλμωπίας και στην πόλη της Αριδαίας ,συγκεντρώθηκαν μικροί-μεγάλοι και στα πλαίσια του Let’s do it Greece 2024 με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ,καθάρισαν κεντρικούς και επαρχιακούς δρόμους, πλατείες, σχολεία, παιδικές χαρές, έβαψαν και συντήρησαν παγκάκια και κάδους.


Ο Δήμος Αλμωπίας ανέλαβε τη διοργάνωση, το συντονισμό και τον εφοδιασμό με απαραίτητα υλικά αλλά και με τα μέσα ασφαλείας που ήταν αναγκαία ,για να πραγματοποιηθούν οι δράσεις χωρίς κίνδυνο. 


Πέντε (5) ομάδες καθάρισαν την επαρχιακή οδό Αριδαίας Λουτρακίου, καθώς και τις περιφερειακές οδούς μπροστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από το ανοιχτό στάδιο έως το κτήμα του ΕΘΙΑΓΕ . 


Κάτοικοι εννέα (9) χωριών συμμετείχαν στη δράση ,καθαρίζοντας και καλλωπίζοντας κοινόχρηστους χώρους στα ίδια τα χωριά τους. 


-Λουτράκι σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο.


-Αρχάγγελος.


-Περίκλεια-Λαγκαδιά.


-Νότια.


-Φούστανη


- Ίδα.


-Χρύσα-Τσάκοι.


-Ξιφιανή.


-Άψαλος!


Την Παρασκευή στα πλαίσια της ίδιας δράσης το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας καθάρισαν το Δασάκι Αριδαίας! 


Περισυλλέχθηκαν απορρίμματα που γέμισαν περίπου 100 μεγάλες σακούλες! 


Στόχος του Δήμου μας ,είναι η ανάδειξη της διαχρονικής ανθρωπιστικής αξίας του εθελοντισμού και η παρότρυνση των πολιτών, κυρίως των παιδιών μας ,να αναπτύξουν εθελοντική δράση.


Συγχαρητήρια κ ευχαριστίες στα παιδιά μας, στους δασκάλους, στους αθλητικούς συλλόγους που συγκέντρωσαν γονείς και αθλητές και σε όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ! 


Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους ακούραστους υπαλλήλους του δήμου, στην αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές διασώστες που υποστήριξαν τη δράση.


Συγχαρητήρια στην αντιδημαρχία εθελοντισμού και στους αντιδημάρχους που την πλαισίωσαν. 


Τέλος, ένα ευχαριστώ στην επιχείρηση των λουτρών και στον επιχειρηματία Βάκκο Νικόλαο για όσα προσέφεραν!


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΜΩΠΙΑ! 


We did it Almopia!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ