Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου για την 28η Οκτωβρίου: «Η μέρα που μας θυμίζει το μεγαλείο της αθάνατης ελληνικής ψυχής»
Με λαμπρότητα και συγκίνηση γιορτάστηκε φέτος στην Αριδαία η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνδρου, χοροστατούντος του ιερού κλήρου της Αριδαίας, και συνεχίστηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.
Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο, όπου μαθητές, σύλλογοι και φορείς απέδωσαν τιμές στους ήρωες του ’40.

Η δήλωση του Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε στο μήνυμά του:
> 🇬🇷 «Η 28η Οκτωβρίου του 1940 θα είναι η μέρα που θα μας θυμίζει το μεγαλείο της αθάνατης ελληνικής ψυχής.
Ευχή και ελπίδα να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις, αλλά αν συμβεί, να δείξουμε πάλι την ίδια αυταπάρνηση!
Χρόνια πολλά Ελλάδα…»

Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης πως ο εορτασμός της επετείου δεν είναι απλώς μια υπενθύμιση του παρελθόντος, αλλά μια ευκαιρία ενότητας, εθνικής υπερηφάνειας και έμπνευσης για το μέλλον.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Νίκος Παρούτογλου: Κεφάλαιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό!
28 Οκτωβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ