close search results icon

Ο ισραηλινός στρατός στην «καρδιά» της Γάζας

Ο υπουργός Άμυνας απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός.

Πάνω από 10.300 Παλαιστίνιοι από τους οποίους 4.237 παιδιά και 2.741 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί στον ένα του πολέμου κατά της Χαμάς από το Ισραήλ, που επιμένει να απορρίπτει το μπαράζ εκκλήσεων διεθνώς για κατάπαυση του πυρός.

Ο υποστράτηγος Γιάρον Φίνκελμαν ανέφερε πως Ισραηλινοί στρατιώτες μάχονται σε σημαντικά κέντρα της Λωρίδας της Γάζας και «εξοντώνουν τρομοκράτες, ανακαλύπτουν σήραγγες, καταστρέφουν όπλα και συνεχίζουν να προελαύνουν στο κέντρο του εχθρού». Επανέλαβε πως πρόκειται για έναν περίπλοκο και δύσκολο πόλεμο με στόχο τον «πυρήνα των δυνατοτήτων της Χαμάς».

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε πως ισραηλινοί στρατιώτες έχουν προωθηθεί στο κέντρο της Γάζας και σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της Χαμάς. Και ισχυρίστηκε ότι είναι θέμα χρόνου η «εξόντωνση» του ηγέτης της οργάνωσης, Γιάχια Σινουάρ, που σύμφωνα με τον πρώτο, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του».

Ο υπουργός απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».

Σύμφωνα με το Al Arabiya, ο στρατός ελέγχει παραλιακό δρόμο στη Γάζα, ένα χιλιόμετρο από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο στρατός ρίχνει φωτοβολίδες πάνω από την περιοχή.

Oι Τimes of Israel γράφουν πως χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν βγει με άσπρες σημαίες και κατευθύνονται προς το νότο κατά μήκος της διαδρομής, την οποία έχει ορίσει ο στρατός, που τους έχει πει να περπατούν με τα χέρια ψηλά.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ