close search results icon

Δ. Σταμενίτης στην Πέλλαnews: «Ο Νομός Πέλλας βρέθηκε στον πυρήνα των κυβερνητικών αποφάσεων και θα παραμείνει»

«Με δουλειά και σχέδιο θα πετύχουμε νέους στόχους για την Πέλλα», τονίζει ο υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης.

συνέντευξη στον Παύλο Νεκτάριο Παπαδόπουλο

«Στην τετραετία που πέρασε εφαρμόστηκε το πρόγραμμα που υπήρχε το 2019 για τον Νομό Πέλλας», επισήμανε σε συνέντευξη του ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Πέλλα Διονύσης Σταμενίτης, τονίζοντας πως «πάνω από 100 εκ. ευρώ κατευθύνθηκαν στον Νομό Πέλλας από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα των Δήμων, που αφορούν παρεμβάσεις στις υποδομές, στα αρδευτικά δίκτυα, στον τουρισμό, στη παιδεία και στον πολιτισμό».

Ο κ. Σταμενίτης σημείωσε τους τέσσερις στόχους που θέτει εκ νέου για την Πέλλα, υπογραμμίζοντας πως «η επόμενη τετραετία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας θα είναι ακόμα καλύτερη, η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα και είμαι βέβαιος ότι και ο τόπος μας, η Πέλλα, θα ακολουθήσει τον ίδιο βηματισμό».

~ Κύριε Σταμενίτη την προσεχή Κυριακή έχουμε εκλογές. Οι πολίτες θα επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό και την επόμενη κυβέρνηση. Γιατί να ψηφίσουμε την Νέα Δημοκρατία;

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Και αυτό γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος οδηγεί στη συνέχιση της πορείας προς την πρόοδο, την ανάπτυξη και την προκοπή και τελικώς, στο οριστικό μας πέρασμα στη νέα εποχή και στην απαλλαγή από τις παθογένειες με τις οποίες, πρέπει να το παραδεχτούμε ότι, παλεύουμε ακόμα. Ο άλλος δρόμος είναι η επιστροφή σε πολιτικές που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό, δημιούργησαν ανασφάλεια, έφεραν υπερ-φορολόγηση, άφησαν ανοιχτά σύνορα και μείωσαν την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς. Στις 21 Μαΐου καλούμαστε να αποφασίσουμε: Αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα;

Στην προεκλογική περίοδο είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό της τετραετίας, να δούμε όσα έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να τα συγκρίνουμε με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να σκεφτούμε πως ήταν η χώρα το 2019 και πως είναι σήμερα. Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία για την οικονομία, τους φόρους των επιχειρήσεων και των αγροτών, τον κατώτατο μισθό, το κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό, το μεταναστευτικό, την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την εξωτερική πολιτική αλλά και τη διπλωματία, και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας αυτή τη σύγκριση, κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα αλλά και τα επιμέρους στοιχεία ξεχωριστά, πιστεύω ότι εύκολα βρίσκουμε τους λόγους για να επιλέξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

~ Τι θεωρείτε πως έγινε στην Πέλλα επι των ημερών σας;

Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Πέλλα μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε στο πυρήνα των κυβερνητικών αποφάσεων. Στην τετραετία που πέρασε εφαρμόστηκε το πρόγραμμα που υπήρχε το 2019 για τον Νομό Πέλλας, με τη δρομολόγηση του έργου αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα», μια δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, να ξεχωρίζει, όπως επίσης και τη δρομολόγηση του μεγάλου έργου της κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου (ταμιευτήρας και αρδευτικά). Έγινε επίσης μια μεγάλη προσπάθεια να στηριχθούν οι παραγωγοί, με τον ΕΛΓΑ να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε αποζημιώσεις, αλλά και για να αντιμετωπιστεί ο παγετός της άνοιξης του 2021 με προκαταβολές και αποζημιώσεις των παραγωγών στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας. Ακόμα πρέπει να πούμε ότι, πάνω από 100 εκ. ευρώ κατευθύνθηκαν στον Νομό Πέλλας από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα των Δήμων, που αφορούν παρεμβάσεις στις υποδομές, στα αρδευτικά δίκτυα, στον τουρισμό, στη παιδεία και στον πολιτισμό.

~ Εσείς προσωπικά ασχοληθήκατε στενά με μια σειρά θεμάτων που αφορούν τους παραγωγούς και είχατε άριστη συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση και με όλους τους Δήμους. Ποιες ήταν οι δικές σας προτεραιότητες;

Το 2019, ως εκ νέου υποψήφιος απευθύνθηκα στους συμπολίτες μου στην Πέλλα ζητώντας τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους για να αγωνιστώ για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους του, για τις επόμενες γενιές. Και τους ευχαριστώ για την τιμή να με εκλέξουν για δεύτερη φορά Βουλευτή. Τότε είχα θέσει ως προτεραιότητες πρώτον, την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη και την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δεύτερον, το τέλος της συγκοινωνιακής απομόνωσης του νομού μας, με τη διεκδίκηση του μεγάλου έργου του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και τρίτον, την ανάδειξη της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του τουριστικού μας προϊόντος. Και για τους τρείς αυτούς στόχους εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα μάχες, διεκδίκησα με επιμονή και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που σήμερα για κάθε έναν έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα.

pavlos-stameniths-interview-1028-foto3.jpg

~ Τι στόχους θέτετε για την επόμενη τετραετία για την Πέλλα;

Καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τόσο στις καθημερινές μου συναντήσεις με τους συμπολίτες μου όσο και στις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιώ είχα την ευκαιρία να αναπτύξω την πρόταση μου για την επόμενη ημέρα. Την τετραετία που πέρασε έγιναν σημαντικά βήματα προόδου και βάλαμε γερές βάσεις για το οριστικό πέρασμα του τόπου μας στη νέα εποχή. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε την πρόοδο που συντελέστηκε και να δουλέψουμε για να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα.

Προσωπικά οι προτεραιότητες που θέτω για την Πέλλα της επόμενης ημέρας συνοψίζονται: Πρώτον, στη γρήγορη υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως το οδικό δίκτυο και το Φράγμα του Αλμωπαίου. Δεύτερον, στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ ώστε να έχουμε προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και να μπορούμε να καλύπτουμε περισσότερα ζημιογόνα αίτια που σήμερα δεν προβλέπονται. Τρίτον, στην ενίσχυση του τομέα της υγείας της περιοχής μας, για εκσυγχρονισμό των δομών και περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και τέταρτον, στη δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις μας, που θα φέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τους νέους της περιοχής μας. Είμαι αισιόδοξος, ότι ακολουθώντας τον δρόμο που έχουμε χαράξει, με σωστό σχεδιασμό, δουλειά και διεκδίκηση, θα τα καταφέρουμε.

pavlos-stameniths-interview-1028-foto2.jpg

~Σας είδαμε στην προεκλογική περίοδο να είστε παντού, ήσασταν ο μόνος που κάνατε τόσο μαζικές εκδηλώσεις με τον κόσμο της Πέλλας να αγκαλιάζει την υποψηφιότητα σας. Ποιο είναι το μήνυμα σας λίγες ώρες πριν τις εκλογές;

H μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις προεκλογικές μου δραστηριότητες μου έδωσε δύναμη και με γέμισε με αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι νικηφόρο. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν, συγκρίνουν και αναγνωρίζουν το έργο που έχει γίνει αυτά τα χρόνια. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά αποδείξαμε ότι αναζητούμε τους τρόπους για να κάνουμε το καλύτερο. Μπροστά μας έχουμε νέους στόχους που με μέσα από τον σωστό σχεδιασμό και τη σκληρή δουλειά θα τους πετύχουμε.

Η επόμενη τετραετία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας θα είναι ακόμα καλύτερη, η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα και είμαι βέβαιος ότι και ο τόπος μας, η Πέλλα, θα ακολουθήσει τον ίδιο βηματισμό. Την ερχόμενη Κυριακή ζητώ την υποστήριξη των συμπολιτών μου για να συνεχίσουμε δυνατά για την Πέλλα!

*(από την έντυπη Πέλλαnews που κυκλοφορεί). 






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ