close search results icon

Ο Χαλκιδικιώτης Αντώνης Παπαδημητρίου και η Ματίνα Νούλα θριάμβευσαν στο διεθνή μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» (βίντεο, φωτ.)

Ο 43χρονος δρομέας κάλυψε την απόσταση σε 2:26.21, ενώ η αθλήτρια του Ηρακλή κέρδισε τον αγώνα με ατομικό ρεκόρ (2:51.48).

Ο 43χρονος Χαλκιδικιώτης Αντώνης Παπαδημητρίου ήταν ο μεγάλος νικητής του 17ου διεθνούς μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος». Ο πρώην σπρίντερ και νυν μαραθωνοδρόμος, που αγάπησε τις μεγάλες αποστάσεις μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα της Θεσσαλονίκης το 2009, κάλυψε την απόσταση από την Πέλλα μέχρι την παραλία της συμπρωτεύουσας σε 2:26.21, ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Γιουσέφ Μποζουάν (2:26.44) και Χρήστος Λάμαρης (2:30.01).

Μετά τον αγώνα, απαρίθμησε τις επιδόσεις του όλα αυτά τα χρόνια και δήλωσε: «Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα. Έκανα ατομικό ρεκόρ στη συγκεκριμένη διαδρομή. Μέχρι το 39ο χιλιόμετρο ήμασταν μαζί με τον δεύτερο. Χάρηκα πολύ, όχι επειδή τερμάτισα πρώτος, αλλά γιατί δεν έπεσε ο ρυθμός μου».

Στις γυναίκες, νικήτρια με επίδοση 2:51.48 (ατομικό ρεκόρ) αναδείχθηκε η Ματίνα Νούλα, με καταγωγή από το Καρπενήσι, που ανήκει στο δυναμικό του Ηρακλή και πρόσφατα είχε τερματίσει τρίτη στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Δεύτερη τερμάτισε στη Θεσσαλονίκη η Αναστασία Γαβριήλογλου (2:56.44) και τρίτη η Φωτεινή Αμπντέλ Σαλάμ Οικονόμου (3:11.04).

nikites2.jpg

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη, πολύ χαρούμενη. Χάρηκα πολύ τον αγώνα. Είχα κάποια προβλήματα στη διαδρομή, λόγω του καιρού περισσότερο. Είχε πάρα πολύ ήλιο, αλλά δεν πτοήθηκα, που άρεσε πάρα πολύ. Για μένα είναι ο δεύτερος μαραθώνιος, οπότε είναι πολύ σπουδαία η επίδοση. Στον πρώτο είχα κάνει 2:51», είπε αμέσως μετά τη νίκη της.

Οι απονομές σε νικητές και νικήτριες

nthkites1.jpg

πηγή: makthes.gr - Ελένη Τσαλκατίδου











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ