close search results icon

Όλα για ΄όλα για τον (ημι)τελικό ο ΠΑΟΚ - «Θρίλερ» με Τάισον, στο «περίμενε» ο Λουτσέσκου!

Βαρόμετρο η απόφαση για τον βραζιλιάνο. 

Όλα για ΄όλα για τον (ημι)τελικό ο ΠΑΟΚ - «Θρίλερ» με Τάισον, στο «περίμενε» ο Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συναντώνται στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου κάτω από συνθήκες πίεσης. Σκέψεις «πολεμικής» ενδεκάδας από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αν και στις τάξεις του Δικεφάλου θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον Τάισον!

Κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα, η δεύτερη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό είναι το πιο κομβικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση. Από εκείνα τα ματς που μπορούν να σου δώσουν πίσω ηρεμία, ψυχολογία και χρόνο. Σαφώς και το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Δικέφαλος προέρχεται από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Σε ένα διάστημα που δεν του βγήκε το παιχνίδι του, κινήθηκε σε πιο ρηχά νερά αγωνιστικά και έχασε πολύτιμους βαθμούς καθώς και την πρωτιά στον πίνακα της Super League. Δημιουργήθηκαν συνθήκες πίεσης εντός του ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι τόνοι παρέμειναν χαμηλοί καθώς ακολουθεί η ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Βαρόμετρο η απόφαση για Τάισον!

Για τα σχέδια του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι καθοριστική η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με την τιμωρία του Τάισον. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης των δύο αγωνιστικών και ζήτησε να γίνει η εκδίκαση σήμερα (20/2) για να γνωρίζει ο προπονητής αν θα τον έχει στην διάθεσή του και κατ΄επέκταση να ετοιμάσει το πλάνο του. Από την πλευρά της, η δευτεροβάθμια της ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να ορίσει δικάσιμο για την Τρίτη αλλά για το πρωί της Τετάρτης στις 10.

Ως εκ τούτου, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός, που προχώρησε με τη σειρά του σε έφεση για τον Τάσο Μπακασέτα, θα γνωρίζουν ανήμερα του αγώνα αν οι δύο ποδοσφαιριστές θα είναι ή όχι διαθέσιμοι για τη ρεβάνς. Σε περίπτωση που «πέσει» η ποινή της τιμωρίας, τότε ο Βραζιλιάνος αναμφίβολα θα βρίσκεται στην αρχική σύνθεση του Δικεφάλου δεδομένης της ποιότητάς του.

Αποδυτήρια... επί ποδός

Πέρα από το αγωνιστικό/τακτικό πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου, μεγάλο ρόλο θα παίξει και η πνευματική ετοιμότητα των ασπρόμαυρων. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, δεν πέρασε στα ψιλά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς φάνηκαν ανέτοιμοι πνευματικά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού και ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Στόχος του Ρουμάνου είναι όσοι κληθούν να παίξουν, να μπουν με πάθος και απόλυτη συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές έχουν αντιληφθεί πως έθεσαν τους εαυτούς τους υπό πίεση, δείχνουν να αντιλαμβάνονται την σημασία που έχει ο αγώνας και μοιάζουν αποφασισμένοι να γυρίσουν την κατάσταση και να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη με την πρόκριση. Αυτό τουλάχιστον απορρέει από τις συζητήσεις και τα τετ α τετ που έχουν γίνει από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και σήμερα...

Οι πρώτες σκέψεις του Ραζβάν Λουτσέσκου

Υπάρχουν θέσεις στην ενδεκάδα που δεν έχουν «κλειδώσει» ακόμη για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Είναι δεδομένο πως ο Δικέφαλος θα κινηθεί με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, από εκεί και πέρα υπάρχουν διλήμματα και δεύτερες σκέψεις και στην άμυνα. Μπάμπα Ράχμαν στ΄αριστερά και Κεντζιόρα ως δεξί στόπερ θεωρούνται οι «σίγουροι» στο πλάνο του Δικεφάλου, ωστόσο, μένει να φανεί αν και κατά πόσο ο Λουτσέσκου θα αλλάξει το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, επιστρατεύοντας τον Μιχαηλίδη αντί του Κουλιεράκη. «Θολό» το τοπίο και στα δεξιά που υπάρχει ο Σάστρε αλλά και ο Γιόνι Ότο, παρότι φανερά χρειάζεται χρόνο για να μπει στο πνεύμα της ομάδας.

Όπως όλα δείχνουν, ο έμπειρος τεχνικός θα «φρεσκάρει» και το δίδυμο στα χαφ, με την παρουσία του Μεϊτέ να μοιάζει μάλλον δεδομένη. Θυμίζουμε πως εκτός έμεινε ο Χάρης Τσιγγάρας, με τους Σβαμπ, Οζντόεφ και Μάρκος Αντόνιο να διεκδικούν μία θέση στο πλευρό του Πορτογάλου χαφ. Μεσοεπιθετικά, περιπλέκεται το πράγμα καθώς όλα θα κριθούν από την συμμετοχή του Τάισον. Σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος τεθεί εκτός λόγω της τιμωρίας, τότε αλλάζει και το πλάνο στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου και τα κουκιά είναι πιο «μετρημένα» με τους Αντρίγια, Κωνσταντέλια, Μουργκ και Ντεσπόντοφ. Ο Σέρβος πάντως είναι ο ποδοσφαιριστής των μεγάλων παιχνιδιών και ένας «στρατιώτης» σε ματς τακτικής, συνεπώς πολύ δύσκολα θα τεθεί εκτός εξίσωσης στην επιθετική τριπλέτα.

Σαμάτα ή Μπράντον Τόμας;

Και οι δύο έχουν μοιραστεί τα παιχνίδια στα ντέρμπι που προηγήθηκαν. Δεν αποκλείεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου να «προστατεύσει» τον Σαμάτα στον απόηχο του ματς με τον Ολυμπιακό και να επιστρατεύσει τον Μπράντον Τόμας δεδομένου πως ο Παναθηναϊκός είναι και ένας αντίπαλος που του «κουμπώνει» καλά...

πηγή: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ