close search results icon

Όλος ο πλανήτης μιλά για το TEMU: Μεγάλη ευκαιρία ή τεράστιο ρίσκο;

Προειδοποιούν οι ειδικοί, "βροχή" τα παράπονα από καταναλωτές.

Το λένε TEMU και φέρνει τρόμο στην Δύση. Oι υποστηρικτές του λένε πως οι κολοσσοί φοβούνται το φοβούνται και το «πολεμούν» επειδή απειλεί την μονοκρατορία τους με τις χαμηλές τιμές του και οι αντίπαλοί του ισχυρίζονται πως πίσω από τις πολύ χαμηλές τιμές κρύβονται προϊόντα πολύ χαμηλής ποιότητας και -πάνω από όλα- τεράστιος κίνδυνος για τα προσωπικά μας δεδομένα, όπως ο αριθμός της πιστωτικής μας κάρτας.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ το TEMU ακούγεται ολοένα και περισσότερο, οι καταγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα πέφτουν «βροχή».

«Αυτή η κοπέλα και άλλες είδαν τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας να υποκλέπτονται από μία νέα και δημοφιλή app που την λένε TEMU. Είναι μία εβδομάδα που παράγγειλα από το TEMU και πριν 48 ώρες ανακάλυψα πως οι πληροφορίες της πιστωτικής κλαπήκαν» αναφέρουν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια και -όπως όλα δείχνουν- άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για την κινέζικη αυτή εταιρεία.

Οι καταγγελίες όμως δεν σταματούν εκεί. Και στα τηλεοπτικά δίκτυα επικρατεί φρενίτιδα αφού το TEMU βρίσκεται στα πιο «καυτά» θέματα της ημερήσιας διάταξης, με τους ειδικούς να αναλύουν το app φαινόμενο.

Τα όσα ακούγονται ωστόσο, προκαλούν ανησυχία.

Προειδοποιούν οι ειδικοί

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν όσους έχουν αγοράσει ή σκέφτονται να αγοράσουν κάτι από την εν λόγω εφαρμογή.

«Αν κατεβάσατε την εφαρμογή TEMU, σβήστε την τώρα, trendαρει στα ψηφιακά καταστήματα και είναι γεμάτη με προσφορές που μοιάζουν πολύ καλές για να είναι αληθινές, αλλά πέρα από την αμφισβητούμενη ποιότητα το ενδιαφέρον είναι η κυβερνοασφάλεια σας, ειδικοί λένε πως η εν λόγω εφαρμογή συνδέεται με την Κίνα και συλλέγει πάρα προσωπικά μας δεδομένα» αναφέρει το News4JAX, The Local Station

Μάλιστα, προχωράει ένα βήματα παρακάτω λέγοντας πως τα περισσότερα κέρδη που έχει η εν λόγω εταιρεία είναι από την πώληση των προσωπικών μας δεδομένων, παρά την πώληση των προϊόντων.

«Βροχή» τα παράπονα από καταναλωτές

«Αυτή η νέα εταιρεία η TEMU προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες αλλά… Πιθανώς μεγαλύτερο ρίσκο;» αναφέρει το CBS, το οποίο ασχολείται εκτενώς με το θέμα.

Σύμφωνα με το CBS στις ΗΠΑ υπάρχουν παράπονα από καταναλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ποιότητα προϊόντων, καθυστερήσεις στην παράδοση, καθώς και μη παράδοση πληρωμένων παραγγελιών.

Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι πιο σημαντικές καταγγελίες. Η πιο σοβαρή καταγγελία αναφέρει πως η TEΜU συλλέγει όχι μόνο τα ονόματα πελατών, καθώς και διευθύνσεις, τηλεφώνα, ημερομηνίες γέννησης, φωτογραφίες και ό,τι άλλο που μπορούν να βρουν από τα social media.

Ποιος είναι ο 43χρονος ιδρυτής της TEMU

Ο 43χρονο, Colin Huang, είναι ο ιδρυτής της πλατφόρμας πώλησης προϊόντων Temu. Ο Huang, μπορεί να παραιτήθηκε από πρόεδρος της εταιρείας τον Μάρτιο του 2021, ωστόσο εξακολουθεί να είναι βασικός μέτοχος.

Ο Huang μεγάλωσε σε μία πολύ φτωχή επαρχία της Κίνας και κατάφερε μέσω μίας μαθητικής Ολυμπιάδας να μπει σε ένα πολύ καλό σχολείο.

Στη συνέχεια, έκανε πρακτική άσκηση στη Microsoft πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην Google στις ΗΠΑ το 2004.

Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με το όνομά του να φιγουράρει στις λίστες του Forbes, καθώς η περιουσία του αγγίζει πλέον, τα 40 δισ. ευρώ.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ