close search results icon

ΠΑΟΚ: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

ΠΑΟΚ: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΠΑΟΚ! Παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και την αμφισβήτηση, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλαν αντίδραση και επικράτησαν με απίθανη ανατροπή της ΑΕΚ με 3-2 στο γήπεδο της Τούμπας, για την όγδοη αγωνιστική των play offs της Super League 1.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 στο 75΄, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει τούμπα το ματς και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (2 γκολ) και ο Ζόαν Σάστρε, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του!

Μετά από αυτή την σπουδαία νίκη, ο Δικέφαλος του Βορρά-με ματς λιγότερο-πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς την πρωτοπόρο Ένωση.

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Ένταση, πάθος, δυνατές μονομαχίες, πέντε γκολ, τρομερές εναλλαγές στο σκορ, εκατέρωθεν ευκαιρίες και στο τέλος νικητή τον ΠΑΟΚ που έδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι και θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο!

Ο αγώνας:

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τόμας ελευθέρωσε από τα αριστερά στον Μπάμπα, ο οποίος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κωνσταντέλιας με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, κάνοντας το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Ελίασον να αστοχεί από θέση βολής. Και στο ένατο λεπτό η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ισοφάρισε σε 1-1. Ο Πινέδα πήρε την μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Κοτάρσκι που διάλεξε λάθος γωνία.

Στο 19ο λεπτό η ΑΕΚ άγγιξε το 1-2, όταν μετά από σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά, ο Πινέδα έκανε το πλασέ και ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 27΄ η Ένωση είχε νέα καλή στιγμή, με το σουτ του Αραούχο να περνάει άουτ και πέντε λεπτά μετά, η ΑΕΚ έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Πόνσε πήρε την μπάλα από τον Ελίασον στα αριστερά της περιοχής, τροφοδότησε τον Αραούχο, ο οποίος έκανε με τη μία το σουτ και ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Στο 37ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε τρομερή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε με το ένα χέρι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία με τον Σβαμπ για να κάνουν το 2-1. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε στα δεξιά στον Ζίβκοβιτς, που γέμισε στην περιοχή, ο Αυστριακός μέσος-όντας ολομόναχος-πήρε την κεφαλιά και ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μετά από δυνατές μονομαχίες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έδιωξαν καλά και ο Κωνσταντέλιας έπιασε το σουτ με το αριστερό και ο Αθανασιάδης-έχοντας πολλά σώματα μπροστά του-απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα στο 75ο λεπτό. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Σβαμπ έπεσε, αλλά διώχνοντας έστειλε την μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι, ο οποίος απέκρουσε και ο ερχόμενος Βίντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παγώνοντας την Τούμπα. Μάλιστα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το δεύτερο γκολ της Ένωσης, καθώς θεώρησαν πως δεν υπήρχε φάουλ του Κουλιεράκη στον Πόνσε.

Παρά το σοκ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 81΄. Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά, ο Κάλενς υπολόγισε λάθος, ο Σαμάτα με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με τη μία έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, κάνοντας το 2-2.

Και με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά στην αναμέτρηση και...γκρέμισε την Τούμπα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάστρε έκανε το γυριστό εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε και στον Γιόνσον και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 4-2, όμως η κεφαλιά του Κουλιεράκη πέρασε άουτ.

Με τη λήξη του αγώνα επικράτησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων, με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι έξαλλος και κανείς να μην μπορεί να κρατήσει και να ηρεμήσει τον τεχνικό της Ένωσης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46΄ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (79΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (79΄ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90+3΄), Τόμας (70΄ Σαμάτα)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Λιβάι Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (65΄ Άμραμπατ), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε (77΄ Τσούμπερ), Αραούχο (65΄ Γκατσίνοβιτς)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ