close search results icon

Παναθηναϊκός: Oμάδα, κόσμος και πλάνο που θα τον κάνει καλύτερο στο υπόλοιπο της σεζόν

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει ότι το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα, οι μεταγραφές που θα γίνουν και το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι τα εχέγγυα για να συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα το "τριφύλλι" στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα σούπερ πρώτο γύρο με 12 νίκες και 1 ισοπαλία, γεγονός που όποιος το έλεγε το καλοκαίρι θα τον πέρναγαν για τρελό! Το θέμα είναι ότι αυτό το ρεκόρ έχει γίνει με πειστικό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζεται από σχεδόν όλους τους αντιπάλους , για το οργανωμένο και καλό ποδόσφαιρο, που παίζει και φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Το φετινό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από πέρυσι το καλοκαίρι. Την πρώτη του χρονιά ο κόουτς πήρε ένα κύπελλο και έβαλε τις βάσεις, για να παρουσιάσει φέτος μία ομάδα, κυριαρχική, μία ομάδα που αρνείται να χάσει, μία ομάδα που δεν καταλαβαίνει από απουσίες. Το κυριότερο; Μία ομάδα που ξεσήκωσε μετά από πολλά χρόνια τον κόσμο της.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μετά από πολλά χρόνια γουστάρουν να βλέπουν την ομάδα, ψάχνουν εισιτήριο, για να πάνε στο γήπεδο, περιμένουν με ανυπομονησία να έρθει το Σαββατοκύριακο και να δουν την ομάδα. Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει ξεσηκώσει και τον πιο δύσπιστο οπαδό της ομάδας και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

Η ομάδα είναι στο +8 και στο +12 και έχουμε καταγράψει και τους αριθμούς, που δείχνουν γιατί είναι στην πρώτη θέση. Οι αντίπαλοι που δεν αντέχουν την πρωτιά, λένε για τα πέναλτι και διάφορες άλλες ανοησίες, διότι θέλουν αυτό που συνέβαινε χρόνια, δηλαδή τον Παναθηναϊκό να τον σφάζουν και να μην του δίνουν αυτά, που δικαιούται.

Τώρα αυτό, που λένε είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα καταρρεύσει, ότι δεν θα αντέξει επειδή έχει οκτώ ματς έξω και πέντε στην Λεωφόρο. Κατ’αρχάς να πω ότι ο πρώτος γύρος μας έδειξε ότι η ομάδα πήρε πιο εύκολα νίκες εκτός παρά εντός. Πήγε στον Βόλο νίκησε με 5-1, πήγε στην Κρήτη νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ από το πρώτο ημίχρονο, πήγε στην Τούμπα έχανε με 1-0 και έκανε ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Πήγε στην Λαμία νίκησε εύκολα με 2-0, μόνο στο Αγρίνιο έφθασε στο 77, για να βάλει το 0-1. Αρα αυτό μας δείχνει, ότι είπε παίζει στην Λεωφόρο, είτε όχι ο Παναθηναϊκός μένει ίδιος και δεν επηρεάζεται. Ισα-ίσα που εκτός οι ομάδες ανοίγονται πιο πολύ διότι παίζουν στην έδρα τους, στην Λεωφόρο έρχονται οι περισσότερες με …πούλμαν. Αρα το 8 έξω, 5 Λεωφόρο στον δεύτερο γύρο βάση όσων έχουμε δει μέχρι τώρα δεν παίζει ρόλο.

Το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα και οι μεταγραφές, που έρχονται είναι τα εχέγγυα, ότι η ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν θα είναι το ίδιο καλή και καλύτερη σε κάποια κομμάτια, όπως στην δημιουργία. Αυτό, που είδαμε στον πρώτο γύρο δεν ήρθε ξαφνικά είναι μία συνέχεια της περσινής σεζόν από τα play off και μετά. Η ομάδα έπαιξε τόσα ντέρμπι και το μόνο που έχασε ήταν αυτό, που δεν είχε τόσο ενδιαφέρον βαθμολογικό(με ΠΑΟΚ) και ακολουθούσε ο τελικός με τον ΠΑΟΚ. Αρα έχει στέρεες βάσεις αυτός ο Παναθηναϊκός, μία ομάδα που χτίστηκε από τον Γιοβάνοβιτς και η βελτίωσή της είναι εμφανής.

Θα γίνουν και οι μεταγραφές, που πρέπει τον Γενάρη(στόχος είναι να έρθουν οι παίκτες το συντομότερο δυνατόν), ώστε να καλυφθεί το κενό του Αϊτόρ μέχρι το καλοκαίρι και να έχει και άλλες λύσεις μεσοεπιθετικές στα χαφ(στο 8-10) ο Γιοβάνοβιτς. Η ευστοχία στο μεγαλύτερο ποσοστό των μεταγραφών του καλοκαιριού μας κάνει σίγουρους και χωρίς καμία αμφιβολία, ότι οι λίγες προσθήκες τον χειμώνα θα είναι το ίδιο καλές.

Οπότε πίστη στην ομάδα και τον Γιοβάνοβιτς και αφήστε τους «Μαρτσέλο έλα μας έχει πιάσει τρέλα» να λένε τα δικά τους για τον Παναθηναϊκό.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ