close search results icon

Πάμε σε εκλογές…

Δύο σενάριο, ποιο το πιο πιθανό και γιατί. 

Η Ελλάδα έχει μπει πριν το καλοκαίρι σε μία ανεπίσημη προεκλογική περίοδο με σενάρια, φήμες και πληροφορίες να μεταθέτουν διαρκώς την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις επικρατέστερες πλέον ημερομηνίες να τοποθετούν τις εθνικές εκλογές μετά τα πρώτο τρίμηνο του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, o Απρίλιος θα είναι ο μήνας που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι εκλογές.

Δύο ωστόσο είναι τα επικρατέστερα για τη διεξαγωγή των εκλογών:

Πρώτο σενάριο

Εκλογές στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, ή 2 Απριλίου ώστε αν χρειαστεί δεύτερη Κυριακή εκλογών η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα στις 16 Απριλίου και σίγουρα πριν ξεκινήσει η θερινή τουριστική περίοδος.

Δεύτερο σενάριο

Ορόσημο για τη δεύτερη πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι 1η Ιουνίου, δηλαδή τη μέρα που ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Το δεύτερο αυτό σενάριο είναι λιγότερο πιθανό για αρκετούς λόγους όπως η χρήση των σχολείων για τις εξετάσεις των παιδιών της τρίτης λυκείου αλλά και η πιθανότητα δεύτερης Κυριακής εκλογών.

Ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών θα χρειάζονταν το λιγότερο 25 ημέρες, να ορκιστούν οι βουλευτές που εκλέχτηκαν την πρώτη Κυριακή και να δοθεί χρόνος για η διαδικασία διερευνητικών εντολών στους αρχηγούς των κομμάτων που θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία της βουλής για δημιουργία κυβέρνησης.

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ