close search results icon

Παναθηναϊκός: Κλεισμένος απ' την εποχή... Γιοβάνοβιτς ο Λημνιός, έδωσε το «οκ» ο Τερίμ

Το ινκόγκνιτο ταξίδι στην Κολωνία. 

Το ταξίδι του Παπαδημητρίου στην Κολωνία, εδώ και περίπου ένα μήνα, μετά τη συγκατάθεση του Γιοβάνοβιτς και η ενεργοποίησή της από τον Τερίμ. Τι παίζει με Μπρινιόλι, στόπερ και... Μπακασέτα. Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Μπορεί η μεταγραφή του Δημήτρη Λημνιού στον Παναθηναϊκό να είδε το φως τη δημοσιότητας την Παρασκευή το απόγευμα, λίγη ώρα μετά την επίσημη παρουσίαση του Φατίχ Τερίμ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, πλην όμως η συγκεκριμένη προσθήκη είχε προαποφασιστεί εδώ και περίπου ένα μήνα από τους πράσινους.

Οταν ακόμα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι άνθρωποι του τριφυλλιού και δη ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιάννης Παπαδημητρίου, κατάστρωναν από κοινού τα πλάνα τους για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, έχοντας ως αφετηρία την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Οταν η περίπτωση του Λημνιού έπεσε στο τραπέζι ο Σέρβος προπονητής έδωσε τη συγκατάθεσή του και αμέσως ο Παπαδημητρίου πραγματοποίησε ινκόγκνιτο ταξίδι στην Κολωνία.

Στο ταξίδι του στην Κολωνία εξασφάλισε την πλήρη συμφωνία τόσο με την γερμανική ομάδα όσο και με τον 25χρονο Ελληνα διεθνή ποδοσφαιριστή για τα επόμενα 3,5 χρόνια, για τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς εκτιμούσε ότι διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να σταθεί στο τριφύλλι και να βοηθήσει το σύλλογο στην επίτευξη των στόχων του.

Ασφαλώς, προεργασία με τον Γιοβάνοβιτς είχε γίνει και για το ζήτημα του κεντρικού αμυντικού, με συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών οι οποίες πλέον θα πρέπει να τεθούν εκ νέου προς αξιολόγηση από τον Φατίχ Τερίμ. Με την ειδοποιό διαφορά ότι αυτές τις ημέρες το βάρος πέφτει στη γνωριμία του με το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό της ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο γνωριμίας, μαζί με τους υπόλοιπους πράσινους, προστίθεται πλέον και ο Λημνιός. Ο Τούρκος προπονητής ενημερώθηκε για το θέμα του 25χρονου μεσοεπιθετικού και την ήδη υπάρχουσα συμφωνία του συλλόγου, προκειμένου να αποφασιστεί, οριστικά πια, εάν θα ενεργοποιηθεί ή όχι.

Η απάντησή του ήταν θετική για να κλείσει το deal και με τη... βούλα, με την υποσημείωση ότι ο Τερίμ επιθυμεί να υπάρχουν στο ρόστερ όσο το δυνατόν περισσότεροι Ελληνες παίκτες που αντιλαμβάνονται καλύτερα το μέγεθος του συλλόγου και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα φέτος ακόμη και στον καταρτισμό της ευρωπαϊκής του λίστας και η απόκτηση Ελληνων παραμένει στο πράσινο κάδρο, με την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα να ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία.

Ο Μπακασέτας δεν είναι φυσικά... μία ανάσα, όπως παρουσιάζεται στην Τουρκία. Σε καμία περίπτωση. Πράγματι απασχολεί τον Παναθηναϊκό, όπως κάθε καλός Ελληνας ποδοσφαιριστής, αλλά μέχρι εκεί. Συν τοις άλλοις για την απόκτησή του ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες από το εξωτερικό (για την παρούσα μεταγραφική περίοδο) και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η αλήθεια συνεπώς βρίσκεται κάπου στη μέση.

Οσον αφορά το θέμα συμβολαίου του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, η προσεχής εβδομάδα αναμένεται να είναι η πλέον καθοριστική. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει στον Ιταλό τερματοφύλακα ότι θέλει να παραμείνει στους πράσινους και περιμένει την απάντησή του στην πρόταση που του έχει κατατεθεί, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία. Οι πιθανότητες για ανανέωση συμβολαίου αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες.

Τέλος, τελειωμένο θεωρείται το θέμα της παραχώρησης του Λάζλο Κλέινχεϊσλερ στην Χάιντουκ, καθώς υπάρχει οριστική συμφωνία του Παναθηναϊκού με τους Κροάτες για την παραχώρησή του.

πηγή: sdna.gr - Κώστας Μανωλιουδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ