close search results icon

Πανηγυρίζει η ΙΜ Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος

Πανηγυρίζει η ΙΜ Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος

κλίμα κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής.

Να αναφερθεί ότι της Ιεράς πανηγύρεως προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και εκπροσώπους Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Τους ύμνους απέδωσαν από τον δεξιό o Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου και ο Αρχιδιάκονος της Ι.Μ. Τρίκκης Χρυσόστομος, και στον αριστερό χορό Βατοπαιδινοί Πατέρες με τον Μουσικοδιδάσκαλο Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Λιτής παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Μεγάλο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Γέροντα Εφραίμ.

Να αναφερθεί ότι ο Γέροντας Εφραίμ στο συνοδικό αναφέρθηκε στη σημασία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ τόνισε ότι είναι μεγάλη ευλογία που προεξάρχει της πανηγύρεως ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, μίλησε για το έργο που επιτελείται στην πέμπτη ήπειρο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς και για το έργο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

«Το Μοναστήρι του Βατοπαιδίου είναι ένα ιδιαίτερο μοναστήρι όχι μόνο για τη μεγάλη προσφορά και ελεημοσύνη του, αλλά για την πνευματική παρακαταθήκη που έχει και την αγιότητα» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος πρόσθεσε: «Ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη την Αγιότητα και όχι τα χρήματα και τις απολαύσεις».

Τέλος, από την πλευρά του ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου κ. Μεθόδιος, αναφέρθηκε στην παράδοση που υπάρχει μεταξύ της Μονής Χιλανδαρίου με την Μόνη Βατοπαιδίου, ενώ φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι σήμερα είναι γι΄ αυτόν η επέτειος 30 χρόνων από την ημέρα που ήρθε να γίνει μοναχός στο Περιβόλι της Παναγίας.

Φωτογραφίες: "Μυροβλύτης"

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ