close search results icon

ΠΑΟΚ: Με πίστη στο πλάνο του Λουτσέσκου για τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής

ΠΑΟΚ: Με πίστη στο πλάνο του Λουτσέσκου για τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει κάνει τις επιλογές του -απομένει να ξεκαθαρίσει ποιος θα παίξει στο "δέκα"- και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό που θα κρίνει την παραμονή του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Για τον ΠΑΟΚ το αποψινό (28/01, 20:30, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα είναι η απαρχή μιας σειράς αγώνων που σε μεγάλο βαθμό θα είναι κομβική για τη συνέχεια του στη φετινή Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το ντέρμπι κορυφής με τους πράσινους να ταξιδέψει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, πριν επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη για να δώσει τα δυο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Δύσκολα παιχνίδια που αποτελούν ακόμη ένα μεγάλο crash test, στα οποία ωστόσο μπαίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 9 νίκες και μια μόλις ήττα στα τελευταία 10 στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την καλύτερη επίθεση -που πετάει φωτιές- αλλά και την καλύτερη άμυνα και χάρη στην εξαιρετική διαχείριση του προπονητής της δείχνει γεμάτη ενέργεια έχοντας αποφύγει τουλάχιστον μέχρι τώρα πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς.


Ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του ΠΑΟΚ προετοιμάσε τους παίκτες του με μοναδικό όνομα στο ιατρικό δελτίο αυτό του αρχηγού του Αντελίνο Βιειρίνια, που έμεινε και εκτός αποστολής.

Βέβαια υπάρχουν οι απουσίες του Σαμάτα και του Τροστ-Εκόνγκ λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που του στερούν κάποιες επιπλέον επιλογές, ωστόσο σε γενικές γραμμές ο Δικέφαλος έχει προετοιμαστεί καλά για το ντέρμπι των πρωτοπόρων.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου
Στην πραγματικότητα από τρία διλήμματα που τον απασχολούσαν φαίνεται πως τα δυο έχουν ήδη βρει απάντηση.

Και αυτό διότι στα ζευγάρια που ερίζουν για μια φανέλα βασικού φαίνεται πως Άντριγια Ζίβκοβιτς και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των Κιρίλ Ντεσπόντοφ και Γιάννη Μιχαηλίδη για να ξεκινήσουν στην ενδεκάδα.


Αυτό που απομένει να απαντηθεί είναι ποιος από τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Τόμας Μουργκ θα καλύψουν τη θέση "δέκα". Όσο και αν κάποιοι θεωρούν εύκολη την απάντηση, προκρίνοντας το wonder kid του Δικεφάλου, θα πρέπει να θυμηθούν ότι ο Αυστριακός είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και πως ξεκίνησε βασικός σε κάποιες από τις πλέον σημαντικές του νίκες στη σεζόν , όπως αυτή με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και απέναντι στην Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη.

Όπως και να έχει, σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε ο Λουτσέσκου το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσουν ο Ζόαν Σάστρε με τον Ράχμαν Μπάμπα στα δυο άκρα της άμυνας και ο Τόμας Κεντζιόρα με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη στα στόπερ μπροστά από τον Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Το ζευγάρι στα χαφ θα είναι Μαγκομέντ Οζντόεφ και Σουαλιό Μεϊτέ, με τον Μπράντον Τόμας να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης.

Πίσω από τον Ισπανό λογικά ο Άντριγια Ζίβκοβιτς θα είναι στα δεξιά, ο Τάισον στα αριστερά με έναν εκ των Γιάννη Κωνσταντέλια και Τόμας Μουργκ σε ελεύθερο ρόλο στον άξονα.


Με την ίδια φιλοσοφία για τη νίκη
Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω της κρισιμότητας του ντέρμπι. Και στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, την ομάδα απέναντι στην οποία ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετρά τις περισσότερες νίκες στην καριέρα του, ο 54χρονος τεχνικός θέλει να δει την ομάδα του να μένει πιστή στο πλάνο.

Να κρατά την μπάλα στα πόδια της, να έχει υπομονή και ηρεμία στο παιχνίδι της, να αποφύγει τα λάθη στην πίσω ζώνη -που είναι ένα ζήτημα που χρήζει διόρθωσης- και να συνεχίσει να είναι το ίδιο αποτελεσματική στην επίθεση.

Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος έχει πολλούς τρόπους για να απειλήσει την άμυνα των πράσινων, από τα άκρα και από τον άξονα και πως το μεγαλύτερο όπλο του απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι η ομοιογένειά της.

Το θέμα είναι να δείξει ότι ο χαρακτήρας δεν θα αλλάξει στα παιχνίδια που το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο όσο η πρώτη θέση στην βαθμολογία και το ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ