close search results icon

ΠΑΟΚ: Ο Αουγκούστο δίνει σκυτάλη στον Λύρατζη

Από τις επαφές των δύο πλευρών, φάνηκε πως αμφότεροι έπρεπε να προσεγγίσουν διαφορετικά την υπόθεση προκειμένου εν καιρώ να βγουν κερδισμένοι.

ΠΑΟΚ: Ο Αουγκούστο δίνει σκυτάλη στον Λύρατζη

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο δίνει σκυτάλη στον Λευτέρη Λύρατζη, η υπόθεση του οποίου θα βρεθεί προσεχώς στο τραπέζι του ΠΑΟΚ με φόντο το νέο συμβόλαιο - επιβράβευση για τον Έλληνα οπισθοφύλακα.

Η αλήθεια είναι πως προηγήθηκε ένα αρκετά έντονο καλοκαίρι για τους Θεσσαλονικείς με μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων για τους Βιεϊρίνια, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Συν τοις άλλοις, δημιουργήθηκε η πίεση με την υπόθεση του Γιώργου Κούτσια, πίεση και χρονική προκειμένου να δοθεί δανεικός στον Βόλο, όπως και είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές κατά την διάρκεια των επαφών τους.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο Χάρης Τσιγγάρας, ο οποίος, προτού δοθεί δανεικός στην Τουλούζ, επέκτεινε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τους Θεσσαλονικείς κατά ένα χρόνο, με τη νέα συμφωνία να έχει χρονικό ορίζονται μέχρι το 2026. Από εκεί και πέρα, θεωρήθηκε επιβεβλημένη η αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και η επέκτασή της συνεργασίας τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2025, κάνοντας κίνηση ματ με αναπροσαρμογή των όρων για τον 18χρονο στόπερ.

Εν ολίγοις, το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ κράτησε τους τρεις από τους τέσσερις «σωματοφύλακες» του Ραζβάν Λουτσέσκου, ικανοποιώντας την επιθυμία του προπονητή της ομάδας και προφανώς έπρεπε να τακτοποιήσει άμεσα και τις υποθέσεις των νεαρών και δη εκείνων που παραχωρήθηκαν δανεικοί, κινούμενοι με φόντο την επόμενη ημέρα και το τι μέλλει γενέσθαι από το καλοκαίρι του 2023.

Το μεγάλο «αγκάθι» της πορείας του ΠΑΟΚ φάνταζε η υπόθεση του Ντόουγκλας Αουγκούστο που πέρασε από πολλές διακυμάνσεις και για ένα διάστημα «πάγωσε». Στη συγκεκριμένη υπόθεση, έπρεπε να παρθεί μία ξεκάθαρη απόφαση πριν τον Γενάρη καθώς κατόπιν θα μπορούσε να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του χωρίς να εισπράξει χρήματα ο ΠΑΟΚ και να ολοκληρώσει τυπικά το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του. Και όλα αυτά για έναν 25χρονο ποδοσφαιριστή που προφανώς η ηλικία του δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά, όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης που αρέσει ιδιαιτέρως στον προπονητή της ομάδας, έχουν πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ τους και μπορούν να ποντάρουν στη συνεργασία των δύο...

Από τις επαφές των δύο πλευρών, φάνηκε πως αμφότεροι έπρεπε να προσεγγίσουν διαφορετικά την υπόθεση προκειμένου εν καιρώ να βγουν κερδισμένοι. Γι΄αυτό υπήρχαν υποχωρήσεις εκατέρωθεν μέχρι να βρεθεί η «χρυσή» τομή της συμφωνίας. Μίας συμφωνίας με ορίζοντα το 2026 που φέρει τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος απέναντι σε κάθε ενδιαφερόμενο δεδομένης της απουσίας της ρήτρας που ήταν το τελευταίο κομμάτι των διαπραγματεύσεων. Και με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να φιγουράρει σε κάθε μεταγραφική περίοδο και να αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή... βιτρίνας για τον ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς εκτίμησαν πως εκμηδενίζουν το ρίσκο για την ανανέωση. Κάτι που προφανώς θα κριθεί εκ του αποτέλεσματος μακροπρόθεσμα...

Το βέβαιο είναι πως με την ανανέωση του Ντόουγκλας Αουγκούστο και της «απαλλαγής» αυτής της υπόθεσης, ο ΠΑΟΚ στρέφεται με μεγαλύτερη ηρεμία σε ζητήματα που φαντάζουν -θεωρητικά- πιο βατά, όπως η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Λευτέρη Λύρατζη, με την επέκταση της συνεργασίας τους, ως το καλοκαίρι του 2026 και παράλληλα την αύξηση των απολαβών του. Σαν μία μορφή αναγνώρισης σε ένα δικό τους «παιδί», κάτι που έχουν επικοινωνήσει στην πλευρά του...

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ