close search results icon

Πάτρα: Μαθητές κυνηγούσαν καθηγητή, άναψαν καπνογόνα στην τάξη

Πάτρα: Μαθητές κυνηγούσαν καθηγητή, άναψαν καπνογόνα στην τάξη


Νέο σοβαρό επεισόδιο σε σχολείο σημειώθηκε στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα.

Όπως σημειώνει το pelop.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης μία ομάδα μαθητών της Γ' Λυκείου τα έβαλε με έναν καθηγητή τον οποίο και κυνήγησαν μέσα στο σχολείο της Πάτρας.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών, μεταξύ αυτών και μικρότερων τάξεων, ενώ κάποιοι αναφέρουν πως χτύπησαν τον εκπαιδευτικό. Παράλληλα, μαθητές άναψαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις, με την ατμόσφαιρα στο σχολείο να γίνεται αποπνικτική.

Στο σχολείο πήγαν η Αστυνομία Πάτρας, αλλά και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καθηγητής αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ενώ υπήρξαν αναφορές για μαθητές που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει τα καπνογόνα. Δείτε το βίντεο

Ανησυχητικά επεισόδια σε σχολείο της Πάτρας

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο διαδίκτυο μητέρας μαθητή της Α’ Λυκείου, το παιδί της οποίας με άλλα παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον από το σχολείο. Αγνωστη παραμένει η αιτία των επεισοδίων.

Απανωτά περιστατικά

Οι γονείς έχουν αναστατωθεί από τα απανωτά παρόμοια ή παρεμφερή περιστατικά:

Πυρκαγιά στο σχολείο από καπνογόνα και επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Μαθητές είχαν βάλει φωτιά σε καρέκλες και θρανία και μάλιστα εντός του κτιρίου.

Δύο φορές είχαν προκληθεί σοβαρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς μεταξύ μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ και του συστεγαζόμενου 6ου ΕΠΑΛ.

Μαθητής είχε δεχθεί χτύπημα από κατσαβίδι και είχε τραυματιστεί ακριβώς έξω από το σχολείο. Η Διεύθυνση εκείνη την ημέρα προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, καίτοι στο σημείο βρέθηκε περιπολικό της ΕΛΑΣ. άνδρες της οποίας αναζητούσαν τον δράστη

Τι απαντά η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν, από τις διευθύνσεις των σχολείων. «Οι δύο διευθυντές με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία».

Στο ερώτημα της «Π» εάν υπήρξαν τραυματισμοί, η κ. Πιερρή απάντησε: «Δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων». Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία θα κάνει την εργασία της κι εμείς τη δική μας. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο, να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε, θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο»

ΦΩΤΟ-INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

pelop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ