close search results icon

Πέλεκυς στα αποτελέσματα των εκλογών

Πέλεκυς στα αποτελέσματα των εκλογών

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψήφισαν στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα προς την κυβέρνηση αλλα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ποια Ευρώπη θέλουν. 

Μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών είναι η αποχή που εκφράζει και την απαξίωση του κόσμου προς τις διαδικασίες. 

Ας περάσουν όμως στα κόμματα και σε μια δική μας ανάλυση 

Η Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο μετά τις εκλογές συνεχίζει να είναι καθαρά η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα αλλά και στην Πέλλα όπου το ποσοστό της είναι ανάλογο του Πανελλαδικού ποσοστού 

screenshot-20240610-074540-chrome.jpg


Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει δυνάμεις αλλά και να είναι πρώτη με το ποσοστό της να ξεπερνά τα ποσοστά των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παρόλο που δεν έπιασε τον πήχη που έθεσε ο πρωθυπουργός για 33%%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ακούσει το "καμπανάκι' των ευρωεκλογών και να προχωρήσει με γνώμονα την αντιμετώπιση της ακρίβειας που μαστίζει την κοινωνία, της ανεργίας, της πάταξης της αναξιοκρατίας, την στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των νέων ζευγαριών όπως και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νεα Δημοκρατία συνεχίζουν να είναι η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία όμως τα μηνύματα απο τον κόσμο στάλθηκαν και είναι ξεκάθαρα

screenshot-20240610-074925-chrome-FZsWD.jpg

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι οι δύο μεγάλοι χαμένοι των εκλογών, όπως και η Νεα Αριστερά. 

Τα δύο κόμματα όχι μόνο δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους (ο μεν ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, το δε ΠΑΣΟΚ την 2η θέση) αλλά έδειξαν πως δεν μπορούν να πείσουν την κοινωνία. Μάλιστα στην Μακεδονία τα δύο κόμματα βρίσκονται πίσω από την Ελληνική Λύση 

Η Ελληνική Λύση είναι στους νικητές των εκλογών και ειδικά στην Μακεδονία όπου σε πολλούς Νομους το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου είναι αξιωματική αντιπολίτευση. 

Απο εκεί και πέρα είχαμε ενίσχυση για το ΚΚΕ ( ένα καθαρά αντι ευρωπαϊκό κόμμα) την Νίκη αλλα και την Πλεύση Ελευθερίας όμως μεγάλη έκπληξη ήταν η Αφροδίτη Λατινοπούλου

screenshot-20240610-081016-instagram.jpg

Η νεαρή πλέον Ευρωβουλευτής κατάφερε να κάνει την έκπληξη των εκλογών. Εκεί που δεν την περίμενε κανένας εκλέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου θα αρθρώσει μια φωνή λογικής όπως υπόσχεται και η ίδια. 

Μεγάλος νικητής και ο Γιώργος Αυτιάς. Ο γνωστός δημοσιογράφος άφησε πίσω του ηχηρά ονόματα της πολιτικής όντας πρώτος των πρώτων. 

Στην Α Θεσσαλονίκης η ΝΔ είχε από τα πιο μικρά ποσοστά της. Το άλλοτε κάστρο του κόμματος "έπεσε" και κάτι φταίει.  Η συμπρωτευουσα δεν θέλει μόνο δηλώσεις για τον ΠΑΟΚ. 

Ας μας προβληματίσει λίγο και το κόμμα ισότητας αλλά και τα ποσοστά του στην Θράκη. Η Θράκη είναι και θα είναι Ελληνική. 

Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική αποδοκίμασαν την Νέα Δημοκρατία με τους βουλευτές να μην μπορούν να έχουν ποσοστά όπως τα πανελλαδικά. Σε αντίθεση με την Πέλλα που το ποσοστό του κόμματος ήταν ιδιο με το Πανελλαδικό.

Όπως και να έχει ξημέρωσε σήμερα μια νέα ημέρα και τα προβλήματα δεν περιμένουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ