close search results icon

Πέλλα: Μεγάλο αίνιγμα οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2023

Το τοπίο σήμερα για κόμματα και Δήμους στην «πολύμορφη» Περιφερειακή Ενότητα.

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Έτοιμοι να καταγράψουμε τι περιμένουμε από τη νέα χρονιά που πλέον διανύουμε (“έτοιμοι όπως πάντα”, που λέει και μια γνωστή έκφραση), έχοντας ήδη παραμάσχαλα όσα κληροδοτεί το 2022 στο 2023 (βαριά η κληρονομιά και να δούμε αν και πως θα γίνει διαχειρίσιμη), συνεχίζουμε ακόμη και στο κείμενο που τρέχει να καταγράφουμε και κάποια…τελευταία, χωρίς όμως να μπορεί πια να στηρίξεις την έννοια «τελευταία», καθώς μπορεί να εμφανιστούν κι άλλες «κληρονομιές». Η εποχή μας άλλωστε αυτό το χαρακτηριστικό της «καταιγιστικότητας» των εξελίξεων έχει, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα μίας κανονικής ετήσιας χρονικής περιόδου.

Η αγωνία για το τι θα συμβεί το 2023, είναι εύλογη, καθώς την τελευταία 3ετία συνέβησαν πράγματα απρογραμμάτιστα, ξαφνικά, πρωτόγνωρα. Πόσο δύσκολο ήταν μέσα στο «σκοτάδι» της πανδημίας να πεις τι περιμένεις και τι όχι; Τι περιμένεις να δεις μέσα από «ομίχλη»; Μία «ομίχλη» που άφησε τα σημάδια της όμως, τα οποία εμφανίζονται ανά περιόδους ως απόρροιες της.

Θα σταθούμε όμως σε δύο στάνταρ σημεία. Σε αυτά που τα ερωτήματα αυξάνονται και πληθύνονται από εσάς τους αναγνώστες, σε μας τους δημοσιογράφους, σε ένα κλίμα που παγιώνονται η ακρίβεια και η ανασφάλεια για το σήμερα και πολύ περισσότερο για το αύριο.

Θα σταθούμε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που αναμένονται, που είναι τόσο οι Εθνικές εκλογές, όσο και οι δημοτικές/περιφερειακές. Η μία αναμέτρηση είναι σαφές ότι θα επηρεάσει την άλλη, καθώς τα «πολιτικά πλέγματα» των δύο τομέων, κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτοδιοίκησης, μπλέκονται σαν κουβάρι. Όχι «αυτόφυτα», διαμορφώνονται από την ίδια τη «φύση» της πολιτικής ενός τόπου. Είναι σχεδόν αναπόφευκτο αυτό, καθώς πας εις «εντάσσεται» κάπου, άρα δημιουργούνται και «στρατόπεδα».

Έτσι και στην Πέλλα.

***περισσότερα στην έντυπη ΠΕΛΛΑNEWS που κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. 

screenshot-6.png


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ