close search results icon

Πέντε νεκροί από τις βροχοπτώσεις στην Κίνα

Από τη δυνατή βροχή πλημμύρισαν σπίτια, ενώ παρασύρθηκαν άνθρωποι και τα υπάρχοντά τους από τα νερά.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο αγνοούνται από χθες, αφού η ισχυρή βροχόπτωση παρέσυρε την όχθη ενός ποταμού σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Χανγκτσόου της Κίνας.

Από τη δυνατή βροχή πλημμύρισαν σπίτια, ενώ παρασύρθηκαν άνθρωποι και τα υπάρχοντά τους από τα νερά, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ στην Κίνα. Τα λασπόνερα μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια στην κωμόπολη Νταγιουάν, πλημμυρίζοντας σπίτια και αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα, σύμφωνα με την «The Beijing Youth Daily».

Περίπου 5.600 άτομα απομακρύνθηκαν από τις αρχές στην επαρχία Λιαονίνγκ, όπως ανέφερε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV, καθώς σε αρκετές πόλεις καταγράφηκαν περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχής.

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν χθες περιοχές της Βορειοανατολικής Κίνας, προκαλώντας πλημμύρες, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια και καλλιέργειες σιτηρών, καθώς η περιοχή αυτή, είναι γνωστή ως ο σιτοβολώνας της Κίνας.

Μέλη των συνεργείων διάσωσης προχωρούσαν μέσα στο νερό, το ύψος του οποίου ξεπερνούσε τα γόνατά τους με βάρκες διάσωσης, σύμφωνα με φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρουσίασε η CCTV.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ