close search results icon

Περίεργο και όμως αληθινό – ο Συμβαδίζω έκανε δωρεά κολωνάκια στον Δήμο Σκύδρας!

Περίεργο και όμως αληθινό – ο Συμβαδίζω έκανε δωρεά κολωνάκια στον Δήμο Σκύδρας!

Στην περασμένη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας έγινε αποδεκτή δωρεά του συλλόγου Συμβαδίζω που αφορά κολωνάκια για διαβάσεις/στάσεις στάθμευσης ΑμεΑ στα πεζοδρόμια.

Το να κάνει, βεβαίως, ένας σύλλογος μια χορηγία δεν είναι περίεργο. Στην περίπτωση, όμως, του Συμβαδίζω που είναι ένας σύλλογος που έχει στηθεί από την αρχή με χορηγίες και αγάπη εθελοντών πολιτών είναι λίγο οξύμωρο να προμηθεύεται ο σύλλογος κολωνάκια για να τα χορηγήσει στον Δήμο, μια ενέργεια μάλιστα που δεν φαίνεται ότι είναι δύσκολη ή πολυδάπανη ώστε να την υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή με την κα Παπαδοπούλου από τη μεριά της αντιπολίτευσης να τονίζει ότι ο Δήμος θα έπρεπε να κάνει αυτή την κίνηση προς τον σύλλογο κι αυτά τα χρήματα να διατεθούν κάπου αλλού και με τη Δήμαρχο να απαντάει ότι: «ήδη τα έχουν προμηθευτεί» και συνέχισε λέγοντας: «η ευταξία γενικά, όπως και θέματα όπως είναι η καθαριότητα μας αφορούν όλους. Δεν είναι ένα κομμάτι μόνο του Δήμου και μάλιστα υποστελεχομένου. Ο κάθε δημότης έχει το μερίδιο της ευθύνης του και της συμμετοχής του μέσα στην κοινωνία και μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί πάρα πολύ απλά και 100 άτομα προσωπικό να είχαμε, που δεν τα έχουμε, αν δε σεβόμαστε κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αυτά που επιθυμεί ο κάθε Δήμος. Ο σύλλογος Συμβαδίζω είναι ένας ζωντανός οργανισμός που έχει δράσεις και εθελοντικές, κάνει αυτή τη δωρεά, εντάξει, εμείς όλες τις στάσεις ΑμεΑ τις έχουμε οριοθετημένες και βαμμένες είναι …».

Ο σύλλογος να θυμίσουμε ότι έχει πρωτοστατήσει και στην τοποθέτηση σε διάφορα σημεία του Δήμου (τρία μέχρι στιγμής αν δεν κάνουμε λάθος) απινιδωτών που του χορηγήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό. Άλλη μια ενέργεια/υποχρέωση που θεωρούμε ότι έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πολύ καιρό από τη Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ