close search results icon

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξημένη η τιμή του από την Πρωτοχρονιά

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυξημένη η τιμή του από την Πρωτοχρονιά

Παράταση της επιδότησης για ένα τρίμηνο, με 15 λεπτά το λίτρο – Δείτε το ΦΕΚ

Αυξημένη από σήμερα, 1η Ιανουαρίου, η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς θα αρχίσει να εφαρμόζεται «ψαλιδισμένη» η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης στις 30 Δεκεμβρίου έδειξαν μέση τιμή 1,133 ευρώ ανά λίτρο σε πανελλαδικό επίπεδο και από τότε οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σημαντικά αγγίζοντας τα 83 δολάρια το βαρέλι όταν στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν υποχωρήσει ακόμα και κάτω από τα 75 δολάρια.

Ακόμα και εάν οι διεθνείς τιμές και η ισοτιμία ευρώ δολαρίου μείνουν αμετάβλητες, οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για «καπέλο» 10 λεπτών στις τιμές από σήμερα δεδομένου ότι η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών μαζί με το ΦΠΑ που ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου δίνει τη θέση της σε επιδότηση 15 λεπτών μαζί με το ΦΠΑ.

Εκτιμήσεις θέλουν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα των 1,17 – 1,31 ευρώ το λίτρο, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου δε θα αυξηθούν περαιτέρω.

Tο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την παράταση ισχύος της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χορήγηση επιδότησης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ