close search results icon

Πλήθος πιστών στην Αγρυπνία του Αγίου Παϊσίου στους Προμάχους

Πλήθος πιστών στην Αγρυπνία του Αγίου Παϊσίου στους Προμάχους

Η Εκκλησία μας τιμάει την μνήμη του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτου και στους Προμαχους Αλμωπίας και στην Ιερά Μονη Αγίου Ιλαρίωνος τελέστηκε αγρυπνία για τον Μέγα Άγιο των ημερών μας

20230711-230402.jpg

Εκατοντάδες πιστοί απο την Αλμωπία αλλά και από ολόκληρη την Πέλλα και την Μακεδονία έσπευσαν στην Ιερά Μονη Αγίου Ιλαρίωνος για την αγρυπνία του Αγίου Παΐσιου. Οι πιστοί με αίσθημα ευλάβειας προσκύνησαν την ιερή εικόνα του Αγίου Παΐσιου αλλά και εξέφρασαν την ευσέβεια τους προς τον Πνευματικό της Μονης π. Παΐσιο, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών Πνευματικό παιδί του Αγίου Παΐσιου.

20230712-011935.jpg
20230712-011945.jpg

Στην αγρυπνία προεξείχε ο Καθηγουμένος της Ιεράς Μονης Αρχαγγέλου Μιχαήλ αρχιμανδρίτης Επιφάνειος, μαζί με τον αρχιμανδρίτη Ιλαρίων, τον ιερομοναχο Μιχαήλ, τον πρωτοπρεσβυτερο Γεώργιο και τον γέροντα της Μονης π. Παΐσιο τον Αγιορείτη. Μάλιστα πολλοί ιερείς και Μοναχοί βρέθηκαν συμπροσευχόμενοι στη Μονη.

20230711-232856.jpg

Ο Καθηγουμένος της Ιεράς Μονης Αρχαγγέλου στο τέλος της αγρυπνίας μίλησε στους πιστούς για τις αρετές και τα χαρίσματα του Αγίου Παΐσιου τονίζοντας την αγάπη στον Θεό, τον πλησίον αλλά και την υπακοή στην Εκκλησία.

Μετά το τέλος της αγρυπνίας οι μοναχές της Μονης παρέθεσαν κέρασμα στους πιστούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ