close search results icon

Η εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος» από τον Δήμαρχο Πέλλας- Συμβολικός αγώνας 1.000 μ.

Ευστ. Φουντουκίδης: «Από την Πέλλα στέλνουμε παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών»

Η εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος» από τον Δήμαρχο Πέλλας- Συμβολικός αγώνας 1.000 μ.

Με τη συμμετοχή πάνω από 1.500 περίπου αθλητών – δρομέων από 41 χώρες που «πλημμύρισαν» την Πέλλα και τους δρόμους της, δόθηκε σήμερα Κυριακή, στις 7.45΄ π.μ, από το Δήμαρχο Πέλλας Ευστάθιο Φουντουκίδη, η εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος-bwin», από την Πέλλα, την γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

eikona-viber-2024-04-21-08-23-44-261.jpg

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τη Βόρεια Ελλάδα που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα πολλαπλά του μηνύματα αγάπης και ειρήνης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αμέσως μετά την εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, ακολούθησε ο συμβολικός αγώνας 1.000 μ. που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας για παιδιά. Η εκκίνηση δόθηκε από τους Αντιδημάρχους Πέλλας Ευφροσύνη Μερεμητσάκη και Αθλητισμού Γιάννη Γυριχίδη. Οι συμμετέχοντες αφού παρακολούθησαν την εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου, έλαβαν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα. Στα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής.

Στον χαιρετισμό του πριν την εκκίνηση ο Δήμαρχος Πέλλας, Ευστάθιος Φουντουκίδης, επισήμανε τα εξής:

434514745-7461491173965785-4023587158654566278-n.jpg

«Με βάση τις θεμελιώδεις και ανεκτίμητες κλασικές αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και με το ιδιαίτερο βάρος της ιστορίας του τόπου μας, ο Δήμος Πέλλας συμμετέχει ενεργά στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" και στηρίζει εμπράκτως τον θεσμό. Ο καταξιωμένος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" που ξεκινάει από την Πέλλα, δεν είναι απλά ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Έχει πολύπλευρες εθνικές, πολιτιστικές και ιστορικές διαστάσεις. Συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του ελληνισμού. Από την Πέλλα, από την ίδια αφετηρία του σημερινού Διεθνούς Μαραθωνίου, ο μεγάλος Μακεδόνας– Έλληνας στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε για να μεταφέρει το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσα σ’ ένα παγκόσμιο πολιτισμένο περιβάλλον και με βάση τις διδαχές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Σήμερα από την Πέλλα στέλνουμε παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και συμφιλίωσης. Παράλληλα, στέλνουμε σε όλο τον πλανήτη το μήνυμα του "Ευ αγωνίζεσθαι" μέσα από μια δημιουργική διαδικασία υγιούς ανταγωνισμού που χαρακτηρίζει το πνεύμα ελευθερίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Τέλος, αναδεικνύεται το μεγαλείο του εθελοντισμού και της συμμετοχής, αλλά πρωτίστως της προσπάθειας και της ψυχικής αντοχής που απαιτούνται για την επίτευξη των ευγενών στόχων και επιδιώξεων που θέτουν οι οργανωμένες κοινωνίες ή ο καθένας μας ξεχωριστά. Καλή επιτυχία σε όλους τους αγώνες!»

Στην εκκίνηση του Μαραθωνίου στην Πέλλα παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τζένη Δεντσίδου, Δημήτρης Δαμασκούδης, Θέμης Μάγγος, ο Πρόεδρος Δημήτρης Μαρκόπουλος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πέλλας, φορείς και πλήθος πολιτών.

436382168-747174030950214-3127085130618233168-n.jpg

Η Πέλλα γιόρτασε…

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Όμιλο Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέλλας «Η Ανατολική Ρωμυλία» προετοίμασε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την «Γιορτή του Μαραθωνίου», χθες Σάββατο 20/4, με μια μεγάλη εκδήλωση, στις 7.30 το απόγευμα, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας. Στην όμορφη εκδήλωση συμμετείχαν το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας. Οι διοργανωτές επιμελήθηκαν και μοίρασαν τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες και ακολούθησε χορός για όλους.

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πέλλας Ευστάθιος Φουντουκίδης, επισήμανε: «Κρατάμε άσβεστη την φλόγα της ιστορίας του τόπου μας, των παραδόσεών μας, του πολιτισμού μας, όλων εκείνων των αξιών που μας κάνουν περήφανους για την καταγωγή μας και μας δίνουν εφόδια θετικής διάθεσης να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες με πίστη και αισιοδοξία. Η συμμετοχή των πολιτών και κυρίως των νέων μας, είναι ότι πιο αισιόδοξο μπορούμε να προβάλουμε για τον πολιτισμό και την αποστολή του Δήμου μας στη νέα σελίδα που άνοιξε.»

img-7870.jpeg


Επίσης, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Πέλλας, Πολιτισμού και Τουρισμού Ευφροσύνη Μερεμητσάκη και ο βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης που αναφέρθηκαν στην τεράστια ιστορική, πολιτιστική, εθνική και τουριστική αξία του Μαραθωνίου που έχει στο επίκεντρό του την Πέλλα και τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ