Πόλεμος στο Σουδάν: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις «φρικαλεότητες» στο Νταρφούρ
Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης
Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε σθεναρά χθες Πέμπτη τις «φρικιαστικές βιαιότητες» στο Σουδάν και χαρακτήρισε «αξιόπιστες» τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, ή «Χαμέτι».
«Θύματα και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν με τρόπο αξιόπιστο στρατιώτες των ΔΤΥ και πολιτοφυλακές που συμμάχησαν μαζί τους για βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας που συνδέονται με την ένοπλη σύρραξη», τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Οι φρικαλεότητες οι οποίες διαπράττονται σήμερα στο Δυτικό Νταρφούρ και σε άλλες περιοχές του Σουδάν αποτελούν δυσοίωνη υπενθύμιση των φρικτών γεγονότων που είχαν οδηγήσει τις ΗΠΑ να συμπεράνουν το 2004 πως διαπράχθηκε γενοκτονία στο Νταρφούρ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
eleftherostypos.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Και ναι, ο πρώτος αριθμός του Λαϊκού λαχείου έπεσε στην πόλη!
04 Νοεμβρίου 2025 -
ΔΑΚ Πλατανότοπος Γιαννιτσών: 7ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου
04 Νοεμβρίου 2025 -
Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών: Το επόμενο level με την "Ποντιακή Κουζίνα"
04 Νοεμβρίου 2025 -
Γιαννιτσά: Τι γυρεύει η...αλεπού στο χωράφι;
04 Νοεμβρίου 2025 -
Hellenic Train: Καθυστέρηση 143 λεπτών σε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα
04 Νοεμβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ