Πέλλα: Αυτές είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να δει η νέα κυβέρνηση | PellaNews

Πέλλα: Αυτές είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να δει η νέα κυβέρνηση

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Η Πέλλα έχει τρεις κυβερνητικούς Βουλευτές, σε σχέση με την τετραετία που πέρασε και μία αντιπολιτευόμενη. Μέχρι «χθες» είχε δύο κυβερνητικούς και δύο αντιπολιτευόμενους, εις εκ των οποίων δεν υπάρχει πια ούτε ως Βουλευτής, μιας και το κόμμα του δεν μπήκε στη Βουλή.

Οι Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Λάκης Βασιλειάδης καλούνται να πιέσουν τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν ζητήματα της Πέλλας, που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε πώς θα προχωρήσουν. Αυτά είναι:

~ Ο δρόμος Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-όρια Φλωρίνης. Μαζί με την Περιφέρεια αυτός ο καταραμένος δρόμος πρέπει κάποτε να γίνει δρόμος πρότυπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι και στην τελευταία του επίσκεψη στα Γιαννιτσά(όπου έκλεισε και την προεκλογική του περιοδεία)αναφέρθηκε στον δρόμο αυτόν. Υπάρχει η γνώση λοιπόν, περιμένουμε την πράξη.

~ Ο Προαστιακός, που τόσα ακούσαμε και τόσα ετοιμάστηκαν(;) από την προηγούμενη Κυβέρνηση, με την συνεχή πίεση των ανθρώπων της Κίνησης Πολιτών ή φίλων του Σιδηρόδρομου. Μείναμε σε κάτι μελέτες(και πάλι), μπήκαμε σε κάτι διαβεβαιώσεις και οι γραμμές…παραμένουν αλλού και ασυντήρητες. Για να δούμε, γιατί σε λίγο θα γίνει ανέκδοτο.

~ Το φυσικό αέριο. Η διπλανή Θεσσαλονίκη «γεύεται» τα αγαθά του χρόνια τώρα. Η Πέλλα, που είναι δίπλα και με δρόμο χωρίς ανηφόρες κατηφόρες από την Θεσσαλονίκη δεν έχει σύνδεση ακόμη(θα ήταν θαύμα εάν είχε). Κάτι τρύπες ανοίχτηκαν(Σκύδρα), κάτι χώροι αποθήκευσης έγιναν(Γιαννιτσά), σε έναν τόπο «φλάτ», αλλά θα περάσουμε μάλλον κι άλλους χειμώνες με πετρέλαια, ξύλα και πέλετ. Άντε να δούμε…

~ Τα αγροτικά ζητήματα, με κυρίαρχα τα εξής:

α) Έχει μείνει ένα 10% των αποζημιώσεων από πέρσι. 30% είπε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί, το 20% δόθηκε. Να δούμε πώς θα τρέξουν και οι φετινές βεβαίως, διότι τώρα είναι ευθύνη της νέας Κυβέρνησης.

β) Οι τιμές στα προϊόντα. Το ροδάκινο πάλι βολοδέρνει, τα στέκια εμπόρων εκ Βαλκανίων και «τρίτων χωρών» έκαναν πάρτυ και φέτος, ενώ οι βιομηχανίες δεν βάζουν «νερό στο κρασί» τους, δημιουργώντας πάλι κατάσταση μη εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών-ΕΚΕ. Γι’ αυτό οι ανακοινώσεις της Ένωσης είναι πεδίο άσκησης κριτικής και δεν λαμβάνονται ποτέ σοβαρά από τους αγρότες…

γ) Τα έξοδα καλλιέργειας.  Αν συνεχιστεί έτσι το πράγμα, οι αγρότες θα γίνονται όλο και λιγότεροι, μιας και δεν θα μπορούν να σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος (μαζί με όλα τα άλλα έξοδα τους).

δ)Η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, με διευθετήσεις που να είναι ευνοϊκές προς τον αγρότη.

ε) Το πρόγραμμα της χυμοποίησης, το οποίο θα κριθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε.

~ Το Φράγμα Αλμωπαίου. Νιοι ήμασταν και γεράσαμε πια μ’ αυτό το ζήτημα, το οποίο θα είναι πανάκια για πολλά πράγματα.