close search results icon

Πρίγκιπας Χάρι: Σημάδι συμφιλίωσης - Ο Κάρολος του επέτρεψε να φορέσει την στρατιωτική του στολή στην "Αγρυπνία των Εγγονών"

Πρίγκιπας Χάρι: Σημάδι συμφιλίωσης - Ο Κάρολος του επέτρεψε να φορέσει την στρατιωτική του στολή στην "Αγρυπνία των Εγγονών"

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι θα σταθούν απέναντι ο ένας από τον άλλο, γύρω από το φέρετρο της Ελισάβετ, στην αγρυπνία που θα τελέσουν τα 8 εγγόνια της το βράδυ του Σαββάτου.


Μάλιστα, ο Χάρι θα φορέσει και τη στρατιωτική στολή κατά τη διάρκεια της 15λεπτης τελετής. -την οποία δεν φόρεσε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής της Τετάρτης από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ - κατόπιν αιτήματος του βασιλιά Καρόλου Γ'.

Από τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρείται η πιο πρόσφατη κίνηση συμφιλίωσης μεταξύ του βασιλιά και του γιου του, των οποίων η σχέση έχει γίνει τεταμένη από τότε που ο Χάρι απαρνήθηκε τους πριγκιπικούς τίτλους.

Πρίγκιπας Χάρι: Σημάδι συμφιλίωσης - Ο Κάρολος του επέτρεψε να φορέσει την στρατιωτική του στολή στην

Οι σύζυγοι των εγγονών, όπως η Πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Μάικ Τίνταλ δεν θα παρευρεθούν στην αγρυπνία, ενώ τα άλλα έξι εγγόνια θα ντυθούν με πρωινό παλτό και σκούρο επίσημο φόρεμα με διακοσμήσεις.



Οι εγγονοί της Ελισάβετ θα σταθούν σε σιωπηλή περισυλλογή γύρω από τη γιαγιά τους για ένα τέταρτο της ώρας ως ένδειξη σεβασμού, όπως έκαναν το βράδυ της Παρασκευής και οι γονείς τους.

Ο Γουίλιαμ θα σταθεί στην πλευρά όπου βρίσκεται το κεφάλι της βασίλισσας, ενώ ο Χάρι στην πλευρά όπου είναι τα πόδια. Ο πρώτος θα πλαισιωθεί από τη Ζάρα Τίνταλ και τον Πίτερ Φίλιπς (τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας), ενώ ο δεύτερος από τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία (κόρες του πρίγκιπα Άντριου).

εγγόνια Ελισάβετ

Η 18χρονη Λαίδη Λουίζ και ο 14χρονος Τζέιμς (παιδιά του πρίγκιπα Έντουαρντ) θα σταθούν στη μέση του φέρετρου.

Έτσι θα στέκονται τα 8 εγγόνια της Ελισάβετ:

αγρυπνία των εγγονών

Πρίγκιπας: Γιατί δεν μπορούσε να φορέσει τη στρατιωτική του στολή

Ο πρίγκιπας Χάρι μέχρι τώρα δεν μπορούσε να φορέσει στρατιωτική στολή σε καμία από τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά τον θάνατο της βασίλισσας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όταν απαρνήθηκε τους βασιλικούς τίτλους στον απόηχο του Megxit, του αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικές του πατρονίες.

μεγκαν και χαρι

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό για μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων δύο περιοδειών στο Αφγανιστάν, έχει μέχρι στιγμής φορέσει ένα πρωινό κοστούμι με στρατιωτικά μετάλλια σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα της πρώτης γραμμής μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο Τζέφρι Έπσταϊν, έλαβε ειδική άδεια να φορέσει τα χρώματά του την Παρασκευή το βράδυ, όταν τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας έκαναν άλλη μια αγρυπνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ